2009. május 4., hétfő

Six flags: a kegyetlen jo hullamvasutpark

Most kivetelesen nem kulturalis programra adtam a fejem, hanem egy kis szorakozas kovetkezett. A hetvege uticelja a Sixflags nevu vidam-es vizipark volt. Persze a vizipark resze meg zarva volt, de inkabb a hullamvasut vonzott minket. Maga a park a Bostontol 100 merfoldre van Nyugatra, igy megint raktam vagy 400 merfoldet a kis Neonba. Meg mindig birja a sok utazast, bar idonkent mar csorog-zorog a kicsike, es talan ideje volna rakolteni par szaz dollart. De nem is ez a lenyeg, hanem hogy a most voltam eloszor ekkora hullamvasutparkban.

Honnan is jott az otlet, hogy ilyenkor menjunk? Az allando dilemma, hogy hova kene hetvegen utazni, mert snassz otthon ulni. Ekkor meg nincsenek sokan, talaltunk akcios jegyet (kiveve Ferit akinek kalandosra sikeredett a jegyvasarlas.:), raadasul meg jo idonk is volt. Minden adott volt a jo hangulatra.

A Sixflags New England bejarata


A mostani csapat ot fobol allt. Szabi, Feri a HAESF-es kollegak, Orsi aki jelenleg Bostonban asszisztenskedik, es Tobias a nemet epitesz gyerek New Yorkbol, mellesleg Feri ex lakotarsa.
Eleg a bevezetesbol, terjunk a lenyegre. Kemeny gyerekek leven, jott a nagyszeru otlet, hogy olyan dologra kene eloszor felulni, ami eleg kemeny, es kiirtja belolunk a felelmet. Kezdunk a Szabadeses nevu szerkenytyuvel, ami kb 30-40 meter magasra lo fel, es szabadesesben esik le kerek akarmi. Majd kozepes tempoval felvisz megint a torony tetejehez, es ott varsz-varsz, mig egyszer csak hirtelen el nem kezd zuhanni, es te persze osszeszarod magad.

Ezzel kezdtunk az adrenalin froccsot.

A park egesze kicsit Disneyland-es hangulatu, mert mesehosok maszkalnak, regi vadnyugati stilusu hazikok vannak, annyi es akkora meretu plussallatokat lehet nyerni amit europai ember ritkan lat (2 es fel meteres pluskutya, elefant), ja es tomenytelen mennyisegu edesseget arulnak.
Ez utan jott mindannyiunktol a kerdes, hogy tenyleg ennyire hulyek vagyunk, hogy egesz nap itt fogjuk kinozni magunkat? Lassan hozzaszoktunk, es a par kor utan mar elveztunk is a dolgot. Volt vagy 15 fele hullamvasut: kicsi, a hatrafele meno, a tengelye korul atfordulos, regi favazas (szetrazza a beledet, es azt hiszed hogy osszedol a fa takolmany), iszonyat gyors, amin szetazol es meg jo nehany egyeb.



Eljen az oszinte mosoly...


Volt lajtosabb dolog is mint a ket kozepen lathato gombocos libego, de persze arra nem ultunk fel. Nem romantikazni mentunk, hanem megorulni!:)

Na mi a furcsa a kepen?? Itt nem fenntrol kapja az aramot a dodgem, hanem a padloban megy. Nem vagyok nagy villamosmernok, de nekem kicsit fura, hogy a padloban vezetik az aramot, es ugy szikraznak a kocsit. Nekem a dodgemnek legyen aramszedoje, es kesz!

A bendonket ilyen szolid meretu pulykacombbal toltottunk meg. Volt legalabb fel kilos, de hat itt semmi sem normalis meretu. Szep mi? Rengetegen rohangaltak olyan specko uditos flakonnal, amit megveszel 12 dollarert, kb 7-8 decis, es 1 dolcsiert feltoltik. Nem tudom, hogy valamelyik okos kiszamolta-e, de legalabb 4-5szer kell feltolteni, hogy jobban jarjal. Na, es ki az az epeszu, aki megiszik 4 liter kolat egy nap????


Csak dobalos jatekbol volt vagy 20 fele. Babzsak, patko, karika es minden elkepzelheto targyat lehetett dobalni uvegre, celba, dobozba. Aztan ha ugyes voltal, ilyen rettento ronda, es nagy allatokat nyerhettel.

A kedvenc a batman es a mind eraser (kb agymosasnak forditanam) volt.
Az elso kepen a batman van, es akinek jo a szeme az lathatja Ferit meg Orsit az elso sor jobb szelen. A nap vegefele mar annyira belejottunk a hullamvasutazasba, es kioltunk magunkbol a felelmet, hogy szinte mindig az elso sorba probaltunk ulni. Ezen a ket jatekon a labad a levegoben log, es csak radcsukodik egy biztonsagi parnazott valami, ami beszorit az ulesbe. Hat valami kegyetlen jo volt, mikor fejjel lefele vagy es kozben forog is a tengelye korul a kocsi.
Keszultek videok is, de ahhoz meg egy kis turelem kell hogy osszevagjam. Sajnos a hullamvasutakon nem volt szabad kamerazni, mert 5 eves kitiltas jar erte. De ha valaki beirja a youtube-ba, hogy Sixflags, akkor tuti tobb szaz talalat jon.
Kineztem, hogy New Jersey-ben is van egy Sixflags, ami New Yorkhoz lesz kozel, es az egyik hullamvasut ott 210 km/h-ra gyorsul fel. Ha osszeszedem a batorsagom a mostani hetvege utan, akkor osszel oda is elnezek.
Mara ennyit!

5 megjegyzés:

Juhizs írta...

Tök jó beszámoló volt, de én simán összesz@artam volna magam...

Örs írta...

Mennyit kellett várnotok egy körre? Mi a LA-i SixFlagsben a legdurvább cuccra majnem 1.5 órát vártunk aztán 2 perc volt az egész, mondjuk fasza volt, megérte.

Áki írta...

Szerencsere nem voltak sokan, mert meg nincsen igazi nyari ido. A leghosszabb sor talan 25 perc volt.:) Igy meg faszabb volt, mert vagy 20szor tudtunk felulni a cuccokra.

akos írta...

céllövölde nem volt?
anélkül nem ér semmit :) :)

Áki írta...

Itt nem meno, hogy egy elferditett csovo legpuskaval losz, mert minden igazi jenkinek van otthon shotgun-ja.:)