2009. augusztus 25., kedd

Megjottek Anyuek, es tura a Niagarahoz

Most sem maradhatott el a szeretetcsomag otthonrol. Egesz jo kis valogatas lett volna. A tobbi kedves latogatomnak mondom, hogy tavasszal Akosek is szep adag magyar csomagot hoztak, es most anyuek se voltak maskepp, szoval a hagyomanyt folytatni kell! (jovo heten Davidek jonnek, es azert hat vannak ketsegeim hogy ilyen csinos csomagot hoz-e vagy sem.:))

Az elmult heteket a betondzsungelben toltottem, es nem igazan mozdultunk ki Manhattanbol, max egy strandolas erejeig Long Beach-re. Annyira nem kell sajnalni, mert gyujtottem az energiat az elkovetkezendo masfel honapra, amikor is folyamatosan lesznek latogatoim. Igaz, hogy jartak itt masok is Magyarorszagrol ez ido alatt, de azok csak egy fussunk ossze egy sorre latogatok voltak, ami persze ugyanugy jo volt.

A lenyegre terve, anyu es Istvan egy hete jott meg, es rendes gyermekhez illoen, mar a JFK repteren vartam rajuk. Sajnos nem jott ossze, hogy elsokent elmenjunk a Times Sq-re, es megkapjak az igazi sokkot New Yorkbol, mert mar eleg faradtak voltak, es itteni ido szerint kb este 11re ertunk be a Ground Zerohoz, ahol a hotel volt. Megkaptak a terkepeket, jotanacsokat, New York turistakartyat, aztan a "menjetek Isten hirevel varostnezni" utbaigazitast masnapra. Estenkent mindig osszeszedtem oket valahol, ami nem mindig volt egyszeru, igaz anya? Meg szerencse, hogy szamozva vannak az utcak, es en konnyebben ossze tudom szedni a kedves latogatoimat, es nem egy Kossuth utcat kell keresni. Volt reszuk megnezni az oriasi lakosztalyomat, meg osszeismerkedtek a haz elott egesz nap dekkolo, es papirzacskobol sort iszogato szomszedokkal, valamint egy vacsoraval is megvendegeltem oket.

Penteken indultunk a Niagarahoz, ahova Ferenk is csatlakozott harmunkhoz. Melo utan gyorsan ki a repterre, ahol felvettuk a berelt kocsit, es irany a 650 km-es vezetes. Gondoltam en, de az autoberlossel kicsit osszevesztem, mert nem igazan tetszett, ahogy a hulye kis arab-indiai kolcsonzosok, es az amcsi fonokuk probalt atvagni. Most megkapjak a negativ reklamot, ha mar kocsogoskodtem velem.:) A payless car rental elsore egesz olcsonak tunik, de persze a vegere nem lesz az. Kezdodik ott, hogy 15 dollart szamolnak fel, ha New York allamba akarsz atmenni New Jerseybol (Newark repteren bereltuk a kocsit, ami NJ-ben van), mekkora genyasag, de ezt leirtak elore. A gond csak az volt, hogy ez min 3 napra szamoljak fel. Okes, elolvashattam volna rendesen a kis betus reszt. Ahol kezdett eldurranni az agyam, hogy a foglalashoz eleg volt egy nev es emailcim, amit a francert sem akart atirni anyu nevere. A lusta tetujenek ket percebe telt volna, erre jott mindenfele szoveggel, hogy ez nem kommunista orszag, es nem lehet simlizni, hogy en foglalok, es mas kartyajat huzzuk le. Hat elmesz te a p......ba! A nagyon preciz fonok probalt oktatni, de mikor New York helyett North York-ot irt be lakcimemnek, vigyorgo pofaval mentem vissza, es mondtam hogy micsoda pancser, hogy pofazni azt b... meg tud, de irni mar nem!
Aztan jott a szokasos autokolcsonzos trukk, hogy akkora kocsi nincs, amit en szeretnek, de ingyen ad egy kategoriaval nagyobbat. Jaj, de kedves vagy! Adott egy szerinte full class-os kia egyterut, hogy oruljek mint majom a farkanak. Visszamentem, hogy ne szorakozzon, es megmutattam neki, hogy ami mellette all az a full size auto (normalis 4 ajtos limuzin), nem pedig amit o ad. Elviszem, csak ne mondja, hogy milyen baromira jofej volt velem. Itt mar csak az indiai segitojet kuldte ki, mert kezdtem az agyara menni (yes!), aki azert nem akarta odaadni azt a kocsit, mert en csak vasaroltam biztositast, es ahhoz sajat kene, mert az draga auto. Micsoda???? Hat nem azert veszek 25 dollarert naponta biztositast, hogy fedezze a kart? itt jott el az okos enged elv, es inkabb elvittem a kocsit, de... Meg kihivtam egyszer csavokat, hogy azt baromi jol felirta fejbol a berlos lapra, hogy be van horpadva a jobb hatso ajto, de azt nem hogy az osszes tobbi ajtot kereszbe kasul van karcolva. Mikor visszamentem a papirt lobogtatva, egybol beikszelte a hibakat, ugy hogy ki se jott. Jo otlet lett volna lehuzni a Kelet-Europait, de sajna nem jott be.
En viszont megtanultam, hogy a payless car rental-hoz soha az eletbe nem megyek vissza. 2 napra 300 dolcsiert autot bereltem(igaz 50 dolcsi a ket oras kesesert volt), de a Budget lett volna 220+a kesedelem, es ott biztos normalisabbak lettek volna.

Szoval igy indult a kirandulas, de utana mar csak jo dolog tortent. Ropke 8 oras ut utan hajnal 3ra odaertunk a Niagarahoz. Kozben ettunk egy baromi jo hamburgert valahol Pennsylvania allam kozepen egy nagyon baro kis vendegloben, majd gyorsan lenyomtuk a hatralevo 400 kilcsit.
Szallas volt foglalva az amerikai oldalon egy motelben. Szegeny csavot utkozben tobbszor is hivogattuk, hogy varjon meg, mert tutira megyunk. Elso meglepetesre tokeletesen kiejtette, hogy Akos, mire odaertem, igy majd elolvadtam a sok Ékosz-ozas utan. A hely szokasos motel volt, de a google-ben irt velemenyekkel ellentetben, en nem talaltam koszosnak a helyet, es a szobankenti 70 dolcsit siman megerte.

Es akkor jojjenek a kepek a Niagararol. Bar egyszer voltam mar itt 9 eve, de marhara tetszett most is, es most az amerikai oldalt jartuk be, ami szerintem jobb mint a masik volt, mert jobban ki van epitve. Az idei ev top 3 uticeljaban benne van a Canyon-nal es Monument Valley-vel egyutt. Tehat a kepek:





A toronybol








Sotetben




Szuper kis tura volt, nagyon tetszett! A visszauton kicsit kielhettem kilometer es sebesseg hianyomat, mert a forgalom es a sok utepites miatt anyuek majdnem lekestek a Vegas-i gepet, de budapesti pilota multamnak koszonhetoen 10 perccel a becsekkolasi ido vege elott odaertunk Newark-ra. Elvileg nem fotoztak le, de lehet hogy par het mulva fog egy-ket papirka jonni:))

5 megjegyzés:

Juhizs írta...

Csodásak ezek a fotók. Sose gondoltam, hogy ilyen jól nézek ki "zacskóban". Mitől függ, hogy kék vagy sárga? Vagy váltás ruha? ;-)

Juhizs írta...

nézek = nézel...

akos írta...

Nagyon kezdesz lustulni More!!! Most már itt lenne az ideje egy új bejegyzésnek!!!

András írta...

postot akarunk szemelyesen tobb hir jutott mar haza mint a vilaghalon ugyhogy irjal foleg vegasrol kepeket rakjal mar boven mert erdekelne:D

akos írta...

Mákikám! Nagyon elhanyagolsz minket! Új bejegyzéseket akarunk!!!!