2009. augusztus 11., kedd

Ujra jelentkezem

Megint eltelt ket het, miota nem irtam, igy ideje az ujabb beszamolonak. Most annyira erdekes helyre nem jarok, vagyis inkabb ugy mondanam, hogy mas varosokba nem megy. Van itt epp eleg dolog amit lehet nezni, es most kicsit ulok egyhelyben. Persze azert nem unatkozom, es kezd visszaterni a hetvegi bulihangulatom is (idonkent meg hetkozbeni is), igy jarjunk a szorakozohelyeket serenyen. A multkori New York-i tetos helyet meg nem sikerult uberelni, de nem sok kellett volna hozza. Egesz pontosan 100 dolcsi fejenkent csak, hogy asztalhoz ulhessunk. Ez a szuper olcso klub a Pink Elephant nevu hely, ami a meno Meat Packing District-ben van. Itt nem mukodott az otthoni modszer, hogy voltunk 20-25en, es hogy engedjen be olcsobban, mondjuk ne 2500 dollart kelljen fizetni, hanem csak 1500-t. Ha ez meg nem lenne eleg, akkor az itallapon az arak uvegben merve vannak feltuntetve. Egy olcso vodka mar megkaphato 500 dollarert (100 ezer forint egy uveg vodkaert??? ennyire meg sajna nem megy jol...). Igy maradt ki a rozsaszin elefant az eletembol. Legtobbszor sikerul jol valasztanunk, de azon az esten talalkoztunk egy Merril Lynches brigaddal, akik itt voltak treningen, es mindenkepp meg akartak volna nezni a helyet. Londonbol jottek, es az utcso hetvegejuk volt, de vegul ok is belattak, hogy ez talan kicsit tulzas. Vegul elokerult egy uveg vodka (talan 8 dollar volt), es a hoteljukben nekilattunk. Kicsit jobb befektetes volt...

De hogy ne csak a bulirol irjak, az ido baromi meleg, de szerencsere nem olyan tikkaszto mint otthon. Kb 30 fok fole nem szokott menni, de olyan paras fulledt, hogy igy se kellemes. Olyan intenziv esok, vagy inkabb viharok vannak, hogy ilyet ritkan lattam. Leszakad az eg 20 percre, aztan ujra fenyes napsutes. Ehhez jon. hogy az okos, globalis felmelegedest szem elott tarto atlag amerikai max-on hasznalja a legkondit, es nem erzi jol magat, ha nem 16 fokra van beallitva. Mindenhol ezerrel kuldik a hideget, es deres lesz a vadlim mikor bemegyek a sarki kozertbe vasarolni. A metro szerencsere legkondis, igy benn a kocsikban jo huvos van (mak, hogy csak 18 fokra tudjak huteni), de a peronra meg omlik ki a meleg, igy jol leizzadt, allsz az ezer ember kozott, es majd beszallsz a jeghideg kocsikba. Nem hiszem el, hogy nincs kozeput, es nem lehet a medium-ra rakni azt a rohadt szabalyzot!! De ez is olyan oriasi problema, hogy meg kellett osztanom az olvasotaborommal.:)

Munkahelyen tovabbra is jol elvagyok, tanulok sok ujat, hajtom magam, jarok JP Morganes reggelikre keddenkent (lassan valtoztathatnak a bagel,gyumolcs, muffin menut mert unalmas=ORIASI PROBLEMA 2), es kaptam par ertelmes feladatot. Sajna rendes munkaerokent kezdek raszokni, hogy 6 elott nem megyek haza, de legalabb elvezem amit csinalok, es latom ertelmet is, igy nem zavar. A happy hour pedig 8ig van, igy semmirol sem maradok le.
Az utobbi idopont utazasi szervezonek is felcsaptam, mert lassan megindul a vendegsereg New York fele. Kezdodik egy het mulva Anyuval meg Istvannal, es meg sem all szeptember vegeig. A tobbi resztvevok Davidek, batyam, meg Apu lesz. Ugye nem felejti el senki, hogy egy uveg palinkat kell hozni Makinak? Ezert sem utazgattam az elmult egy honapban, mert lesz eleg hely, ahova mehetek. Gyujthetem ujra a repulos merfoldeket, es ujabb allamokat pipalhatok ki. Ugy nez ki, hogy meglesz ev vegere a kituzott 30 (persze repterekkel egyutt).
Masik ok, hogy miert nem mentem kirandulgatni, mert uj szobat kellett keresnem, mert juli vegen masik helyre kellett koltoznom. Az elozot csak egy honapra bereltem, es oda jott vissza a tulaj. Az uj hely 3 sarokra van az elozotol, szinten az Upper West Side-on van (How I met your mother itt jatszodik), de mar csak 2 es fel sarok a Central Park. Ennek oromere ujra elkezdtem futni a nagy to korul rovom a koroket. Ilyen latvannyal annyira nem szenvedes szaladgalni:



A szoba egy kicsit kisebb lett, mint az elozo volt, de valahol kompromisszumot kellett kotnom. Vagy megyek olcsobbert gettoba, vagy nem ilyen kozel a munkahelyhez, vagy pedig nem foglalkozom a szoba meretevel. Utobbit valasztottam, es szerintem jot tettem. 3 honapra van szerzodesem, aztan majd meglatom, hogy lesz-e kedvem az utolso ket honapra masik helyre mennem. Van ket lakotarsam. Egyik egy bolgar velem egykoru csaj, aki gyemantboltban elado, a masik (foberlo) pedig egy francia csavo. Utobbi 15 eve el itt, es egy ingatlanos cegnel alelnok. Baj nem lesz veluk, mert nem sokat vannak itthon, de ez ram is vonatkozik. A hazban tetszik, hogy a bejarat elott, mindig kinn uldogelnek az 50-70 kozotti bacsik, es elik a tarsasagi eletet, meg hallgatjak radion a baseball meccseket.

Talan megeri egy-ket emlitest tenni a lakaskeresesrol. Most kicsit nehezebben ment, mint elotte mert rengeteg emailt irtam, es alig akadt normalis kozulok. Eloszor meg rendesen kolokkent elmentem a szobakat megnezni, de aztan egy-ket csalodas utan, igyekeztem mindent elore megkerdezni. Sajna igy is beleszaladtam olyanba, hogy 1000 dollarert akartak egy ablak, es klima nelkuli lyukat kiadni. Ki a banat gondolna, hogy rakerdezzek arra, hogy van-e a szoban ablak? Rohej, de van ilyes is, igy ez is rakerult a check listara, amit telefonhivaskor megkerdeztem. Masik jo sztori az a kosher konyha volt, ahova nem szabadott volna diszno- es marhahust, valamint halat bevinni. Nem akartam beszolni a bibsi gyereknek, hogy tudtommal Mozes is evett halat, meg benne van a bibliaban is, es hogy valamit nagyon benezhetett hittan oran.:)


Lenyeg, hogy tovabbra is szuperul elvagyok, es egyre jobban tetszik New York. Kezdjuk atvenni a hetvegi Central parkban frizbizunk, meg uldogelunk feeling-et, nem is beszelve a reggeli fank es kave vetelrol a kis femkocsis arustol.



Vegere ket kep:


Ez Hofiek (jobb oldalt) teraszan keszult, ahol egy jo kis reggel 6ig tarto koktelparti volt mult hetvegen.



Ezt a csodas latvanyt nem hagyhattam veszni. Ha eleg nagyban nezed, akkor latszodik a DIAMOND- gyemant szo a holgy derekan:))



4 megjegyzés:

akos írta...

a gyémántos lányt remélem leszólítottad, he!

Áki írta...

persze, es elvittem vacsizni is, csak sajna a Jumbo kosar csirkeszarnyakat egyedul befalta, igy beragtam ra oszt otthagytam...:)

akos írta...

írhatnál amúgy újra, ez az 1 augusztusi bejegyzés elég karcsú!

Áki írta...

nyugi, vasarnap este irok, csak most suru a program, mert itt vannak anyamek. Azt meg nem akartam irni, hogy miket buliztam, mert kezd uncsi lenni, de az elkovetkezo ket hetvege utazos lesz, igy lesz uj elmeny, foto meg miegyebek