2009. november 1., vasárnap

Halloween

Elerkezett oktober utolso napja is, ami itt az USA-ban a halloween unnepe. Europan ez inkabb a halottak napja, de persze itt amerikaban minden mas, igy ez kb a legnagyobb unnep az evben. Bar regebben meg itt is csak gyertyat raktak ki az ablakba, meg emlekeztek a halottakra, de aztan valami okos embernek jott az otlet, hogy oltozzenek be. Mondanom sem kell, oriasi biznisz lett ez! Tavaly halloween-kor Indianaban voltam, ahol szinten orulet volt, de ami itt volt Manhattanben, arra nem szamitottam. Mar oktober elejen rengeteg uresen allo boltot kibereltek jelmezboltnak, es egesz oktoberben csak jelmezboltkent uzemelt, ahol minden kiegeszitot meg tudtal venni a jelmezhez. Csak hogy izelitot kapjatok, mik voltak a kinalatban, klikk ide (női reszleg eleg egysiku volt szerencsere, minden foglalkozasbol volt kurvas kinezetu jelmez).

Az utolso napokban kezdett orultek haza lenni a boltokban, es volt hogy az utcan allt a sor meg este 9kor is.



Eljott a szombat 31e, es keszultunk a nagy Greenwich Village-s felvonulasra. A beharangozok alapjan eleg nagy banzajnra lehetett szamitani, mert 2 millio embert vartak ra. Aki nagyon raer munka kozben(vagytok igy egy paran), az nezze meg a hivatalos honlapot. Ezt elkepzelni sem tudtam, hogy mikent lesz ott egy budapestnyi embertomeg. Ha annyian nem is, de jopar szazezren biztos lehettek ott. Az idojaras kicsit sajna kozbeszolt, igy mi sem maradtunk ott vegig, mert ugy szakadt az eso, hogy inkabb bemenekultunk egy kocsmaba.

A felvonulas elott a magyar banda talalkozott a Times Sq-en, ahol az elso csoportkepek keszultek, meg Feri probalta felragasztani a vampirfogait.:) Rutinosan mindenkinel volt egy uveg bekevert sziverosito, csak hogy nehogy szomjazzunk a parade alatt.

Ekkor meg csak delutan 5 volt, es annyian itt meg nem voltak beoltozve, igy a turistak lealltak velunk fenykepezkedni.
Szereplok(balrol): vampir Feri, japo turista, Reni gesa, Popeye Maki, es Neo Hofi.



Haverkodas a Times Sq-en



A parade Greenwich Villageben volt a szamozott utcan alatt, es a 6ik Avenuen volt a felvonulas. Ehhez eloszor sorban kellett allni, es csak a jelmezben levok vonulhattak fel. Mikozben ott alltunk a tomegben, erdekesebbnel erdekesebb jelmezeket lattunk. Egy rovid video a legjobb jelmezekrol(itt). Hat volt aki nem csak feltett egy maszkot, hanem tenyleg beleolt jo par szaz dolcsit, es eleg kreativ volt. Kb egy ora sorban allas utan, mikozben vartunk hogy induljon a sor, ami meg sem mozdult csak egyre gyult, elkezdett leszakadni az eg. Kb fel ora utan, ugy dontottunk, hogy nekunk egy kocsmaban a helyunk, es nem kell felvonulgatni!
Nehany sajat kep a jelmezekrol:
Volt egy szegeny srac, aki nem oltozott be, o igy jart...





A bogyos sipmester:)


Sluty noverkek es Popeye


Ha mar nem volt brown bag, akkor jo lesz Popeye alkarja is, hogy elrejtse a Coronitat!


Bruno is ott volt, es persze volt aki megfogdosta





Maskor is lehetnenek igy feloltozve a jegyszedok...




Popeye a nok kedvence :))











Foto a bostoni csajokkal
Eleg jo kis buli volt ez a Halloween, ahol tenyleg mindenki kielhette orult hajlamait, es ekkora embertomeget mar reg latt. Azt hiszem egy eletre eleg otletet szereztem jelmezek ugyeben. Meg megemlitenem, hogy a rendorok is meglepo modon jofejek, es megertoek voltak, es nem kezdtek el birsagolni mikor az emberek az utcan itt. pl. egyikunk nagy vaganyan besetalt a rendorokkel teli metroallomasra a kocsmabol lopott soroskorsoval, es siman atsetalt kozottuk. Vartam hogy kinyiljon a bicska a zsebukben es egy 200 dolcsis buntetest rasoznak, de ra se bagoztak!
Halloween New Yorkban nagy buli volt, es megerte beoltozni jelmezbe, mert igy volt az igazi a buli, es remek kis csapat jott ossze! Az est masodik fele, mikor a club-ban voltunk mar kicsit lajtosabb volt, de szamomra az a feeling, hogy 10 ezer szamra lattal mindenkit jelmezben, es vidaman szorakozott mindenki, felejthetetlen elmeny volt!

1 megjegyzés:

akos írta...

Alkarból inni igazi Mácsó dolog!!!!