2010. január 10., vasárnap

Road Trip elso allomas: Miami

Vegre nekiindulhattam ujra a nagy Amerikanak. Letettem a lantot, es irany a jo meleg Florida. Elso allomas Miami, ahol Miami beachen volt a szallasom. Idovel szerencsem volt eleinte, mert a New York-i -5 -10 utan a 20 fok maga volt a tropus. Kivetelesen nem kesett a repulom, nem toroltek a jaratomat, es en sem kestem le. Gyorsan kirongyoltam a hostelbe, ami South beachen volt, es kb 2 sarokra a tengerparttol. 25 dolcsiert egy ejszaka nem nagy ar, bar latszodott rajta, hgoy egy upgrade raferne a hostelra. Sebaj, csak ugyis aludni fogok ott.
Miamiban nem toltottem sokat, tekintve, hogy az oceanparton levo felhokarcoloin kivul nem olyan erdekes varos, es inkabb hasonlithat Del-Amerikara, mint az USA-ra. Oriasi brazil, kubai, es egyeb spanyol ajku kozosseg van ott. Inkabb nem kockaztattam, hogy elmegyek setalgatni a Little Havanna kubai negyedbe, mert hatra rossz utcakba keveredek, ahol nem igazan szeretik a gringokat. Igy maradtam a fenyes, csillogo reszeknel. De itt talaltok varosnezos videokat: Miami a levegobol, milliomosok villai


A felhokarcolos resz egy hajorol fotozva.


Ezen az utcan volt a hostel is.



Megint par kep a tengerpartrol
Miami beachen van az Art Deco kerulet, ahol sok szaz 20ik szazad elejen epult szalloda meg haz van. Ezek mind art deco stilusban epultek. Mondhatnam, hogy gozom sincs, mik a stilusjegyek, ami elegge fedne is a valosagot, de akit erdekel az google-zza meg. A lenyeg, hogy egy-ket haz jol nezett ki, igy lefotoztam.

Szar az elet...
Hat igen, a naplemente nem volt szar latvany a strandrol nezve!



Eleg vicces latvany volt karacsonyfaegos palmafakat latni, amint vilagitanak rajta a csillagok.

Este bementem Miami beach kozpontjaba setalgatni, es jartam a bevasarloutcakat, meg korzoztam a dragabbnal dragabb ettermek es boltok kozott. Oriasi buli helyett nem talaltam, de jo csajokkal tele volt a varos.:) Aznap este igy pihenosre vettem a figurat, de kedves Eszak-Europai szobatarsaim hazatertek reggel 5 fele enyhen bemakolva. A szobatars norveg gyerek meg jofej volt, de aztan 10 perc utan bekopogot egy idiota francia csajszi, aki kb annyira volt ertelmes, mint egy faguriga. Valtottunk 2 szot, majd mikor elkezdett rohogni, meg poenkodni, hogy Hungary-Hungry, na akkor zavartam ki azonnal. Masnap mar jott bocsanatot kerni, de hat a reszeg ember oszinte, igy nem is csalodtam az eddigi franciakkal levo eloiteletemben!:D
Masnap kovetkezett a hajos varosnezo program. Ez egy masfel oras tura volt, ami arra volt kihegyezve, hogy parasztvakitas cimen elmondjak, hogy melyik sztar melyik hazban lakik, vagy lakott. Lehetett volna hosszabb is, vagy masfele is elvihettek volna, hogy tobbet lassunk a varosbol, meg az ot korulvevo szigetekbol. Ezekrol a szigetekrol azt erdemes tudni, hogy huszonvalahany van beloluk, es a 20ik szazad elso feleben epitettek a legtobbjet. Ha jol emlekszem az idegenvezeto szavaira, akkor csak ketto volt termeszetes kozuluk. Egy erdekes sztori a szigetek epitojerol. A pasi, akinek a cege epitette oket, 8 millio dodot olt bele, es 88ert adta el par evvel kesobb Miami varosnak. A faszi, miutan megcsinalta elete uzletet, es volt csomo zsetonja, gondolta, hogy befekteti a tozsden. A nagy vilagvalsag elejen levo tozsdekrach utan 3 nappal elkezdett reszvenyeket venni, es na mi lett vele?? Hat az egeszet elbukta mint az allat, es szegenyen halt meg. :)
Szoval a hazikok!
Gloria Estefan-e (emlekeztek: Conga)
Itt forgattak par jelenetet a Scarface-nek


Shaquille O'Neal volt haza, amig Miamiban jatszott.

A legnagyobb haz ezen a szigeten aze akie a Viagrat gyarto ceg. Nem volt csunya. A haz elott levo palmakat egyenkent 10 e dolcsiert vettek, es volt belole vagy 40. Kb 2 evig epult, es min 50 millio USD-ba kerult, plusz telek stb.


Innentol kezdve sajnos elkezdett rossz ido lenni, igy a masodik este mar nem sok erdekeset lehetett csinalni. Hideg lett, igy nagy varosnezesnek mar nem volt ertelme. Masnap reggel indultam tovabb, mert Bandival (apu Cleveland-i unokatestvere) kellett talalkoznom a repteren, ahol utnak indultunk le delre a Florida Keys-re. Ez szombat reggel volt, mikor mar szakadt az eso, es 5 fok volt reggel. Raadasul Orlandoban, ami masfel oranyira van Miamitol, ho is esett aznap reggel. Ekkora szivast, hogy most lett rekordhideg, mikor idejottem. Na mindegy, Hawaii-on meg mindig 27-28 fok van, remelem kitart mig egy het mulva odaerek. Kovetkezo beszamolo par nap mulva erkezik, mielott atrepulnek a nyugati partra.

2 megjegyzés:

Tinkmara írta...

Nem semmi, a minuszokból bele a melegbe. Nagyon klassz a beszámolód, a képek meg különösen tetszenek.

Áki írta...

Koszi, hat azert tegnap 130 eves hidegrekord dolt meg, de szerencsere meg mindig melegebb van, mint NY-ban.:D