2008. október 27., hétfő

Elso het a suliban

Most egy kicsit hosszabb beszamolo kovetkezik az elmult egy hetrol, tekintve hogy kicsit lusta voltam irni hetkozben.

Ha jol emlekszem a mult hetvegevel hagytam abba. Azota elkezdodtek az oraim, de meg nem kell megszakadnom a tanulasban. A het elso feleben meg nem volt ora, ugyhogy sok hasznos dolgot nem csinaltam. Talan a laptop keresgeles elfogadhato ilyennek, amit a hetvegere sikerult is megvenni. Igy mar tenyleg nem lehet kifogasom, hogy miert nem irok (mar csak egy titkarno kene, akinek diktalok:)).

Az igazat megvallva mar vartam, hogy elkezdodjenek az orak, mert akkora a campus, hogy lehetetlenseg csak ugy osszefutni valakivel. Az elso csalodas ott ert, hogy a 200-250 diak 70%-a fiu. Meg remenykedtem, hatha olyan csoportba kerulok, ahol nem ez az arany fog ervenyesulni. Sikerult... Van 13 fiu es 3 lany! 2 japan es egy koreai(jeah!).
Az elso nap vegen beszeltem a tanaraimmal, hogy nem tetszik a szint ahova beosztottak, es rakjanak a legerosebb szintre. Persze elfelejtettem, hogy ez Amerika es nem megy olyan konnyen. Pentek delutanra osszehivtak egy ertekezletet, ahol az ilyen problemas diakokrol dontenek. Meg varom az eredmenyt, de remenykedem.

Oktober 23ara az itteni magyar tanszek szervezett egy kis megemlekezest, amire engem is meghivtak. Egyebkent csak itt oktatnak az USA-ban magyar nyelvre diakokat, igy vannak itt vendegprofesszorok is. Kb 50en voltak az esemenyen, ami tul amerikasra sikeredett szerintem. Hangzatos beszedek, Liszt zongoramu de sehol egy powerpoint-os eloadas vagy filmvetites. A lenyeg, hogy hoztak magyar kajakat, es mivel szeretem amit ingyen adnak, ezert jol bekajaltam. Volt marhaporkolt, gyulai kolbasz, korozott, szekelykaposzta es rauch kajszibarackle(!). Sajnos alkoholt nem adtak, mert uj szabaly, hogy nem szolgalhatnak fel azt sem.



A het csucspontja csak ezutan jott a csutortok esti 25 centes sorrel. Kb masfel litert adnak ennyiert. Csak osszehasonlitaskeppen: ugyanennyibe kerul 1 perc telefonalas az amcsi mobilomrol... Itt vegre voltak normalisan feloltozott csajok is, de mindenkinek az volt a celja, hogy minel hamarabb jol berugjon. Most meg szolidan meghuzodtam a sarokban, de a heten mar odateszem magam! Koszonet az abercrombie poloert a szamvitel szakirany kemenymagjanak!!!

A hetvege az uj laptop buvoleteben es a sportolas jegyeben telt. Ja es megneztem az egyetem 30 ezres amerikaifoci stadionjat es a mellette levo kb 10 ezres kosarcsarnokot. Remelem egyszer sikerul egy meccsre is eljutni es akkor jonnek a fotok.

Szombat este a kazahok mondtak, hogy menjek el veluk egy pizzeriaba. Gondoltam megkajalunk es utana elmegyunk sorozni. Erre kiderult, hogy most tartjak az elso osszejoveteluket es vagy 25 kazah koze kerultem. Ez nem is lett volna baj, de leginkabb oroszul beszelgettek. Azert ismertem parat beloluk, akikkel lehet angolul beszelni, de nem volt egy nagy elmeny. Amikor meg ekes orosz tudasomat fitogtattam, hogy johetne a szto gramm vodka, mondtak hogy eldontottek nem isznak ezeken az osszejoveteleken. En azert ittam egy-ket sort, mert szombat este nem telhet el enelkul!

Egyik sok gorog betubol allo nevu faternity house elott. Sajna ilyenbe meg nem sikerult bejutni, de remelem meg sikerul es akkor jon a video!


Esti seta.
Valahol a campuson

Udv:

Akos

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Tiszteletbeli kazah leszel lassan :)

Anita írta...

Szia Drága!

Nagyon zsír, hogy minden rendben van!!!
Képzeld tegnap volt újra Győzi és elképesztően vicces volt.. az esküvőre akart 100 fehér galambot, erre Zsóti hozott 2 feketét, és kitalálta hogy legyenek inkább gólyák, mert az milyen trendis, meg azok betiltott (értsd:védett) állatok..:) Bár ha jobban belegondolok nélküled nem is olyan vicces...:(
sok puszi!
Anita

Unknown írta...

Helló, Te problémás diák!!:) Látom, beindult az élet odaát is..:) Várom a bejegyzést arról, h Te kelted lihegéssel a többieket a 250 fekvő után...akkor tuti Tiéd az a tiszteletbeli kazah cím:) Big hug!!

Unknown írta...

250 fekvő? Egy hónap alatt biztosan össze is jönne :D

Áki írta...

Anita!

Irigyellek... Majd ha hazamegyek, csapunk egy jo kis "Gyozinezos" hetfo estet. Valahogyan megprobalom megnezni a legjobb reszeit! Addig is vedd ra az Akost, hogy helyettem uljon oda, es rohogjon veled(tudom, nem lesz konnyu)!

Pussz!

Áki írta...

Reni!

Azt hiszem arra meg varni kell, maximum egy masnapos ebredest vallalok oklendezessel...:)