2008. október 28., kedd

Okt. 28

Vegre sikerult elinteznem az iskolaval kapcsolatos ugyeket. Nem volt konnyu, mert sokat akadekoskodtak, de tul vagyok rajta. Kezdem megszokni, es vegre volt egy olyan ora is ami tetszett. Ez a biznisz inglish. Eleg erdekes lesz, mert a szaz legjobb uzleti otlet cimu konyvet fogjuk olvasgatni, ugyhogy meg erdekes tema is lesz. A tobbi ora elmegy, csak az a nagy problema, hogy reggel 8ra kell jarni. :(

A hetvegen a kazah szobatarsak is vettek laptopokat, igy most teljesen meg vannak orulve tole. Azt kepzeljetek el, hogy mennyire erthetnek a gepekhez, ha mindent tolem kerdeznek! A masik, hogy elkezdtek tanulni a masters felvetelihez kello szavakat. Teljesen ragerjedtek, hogy 500 szot meg kell tanulni, es vettek hozza szokartyakat is. Ez nem lenne gond, csak tegnap probaltak kozosen csinalni. Kb 10 perc telt el, es elkezdtek oroszul vitatkozni. Mondhatom kurva nagy elmeny volt oket ejjel fel egykor hallgatni, es vagy negyven percig vitatkoztak.

Masik egeto problemam, hogy kezd egyre hidegebb lenni es nincs normalis futes a jenkiknel. Az osz kb akkor kezdodott, mikor jottem, es most mar itt a tel. Reggelre hazazast igertek, de sajna nem tudtam meg hoembert epiteni. Szerencsere csak 2 percet kell setalni a reggeliert a hidegben, de ma reggel mar minusz egy fok volt...
Szoval, aki volt mar az Ujvilagban tudja, hogy nem igazan hasznalnak radiatort, hanem valamilyen legbefuvos rendszeruk van. Ez jo legkondi helyett, de most nem lehet 20-21 foknal melegebbre allitani, es baromi hangos. Remelem hamarosan rakapcsoljak a meleg levegot is, mert lassan zuzmaras lesz reggelre a kislabujjam.:)

Ja, majd elfelejtettem, hogy itt marha dragak a konyvek, es elelmes gyerek reven osszehaverkodtam olyanokkal (torokokkel, kolumbiaiakkal), akiknek megvannak a konyvek pdf-ben. A tanar meg is jegyezte, hogy ilyen osztalya meg nem volt, ahol ennyien nem akartak konyvet venni! De hasonlo volt a laptop vasarlaskor is, mert az elado ram akart sozni mindenfele draga szoftvert, en meg mosolyogva mondtam, hogy Magyarorszagrol jottem, igy nincs szuksegem ilyen legalis dolgokra. Nagyot nezett erre, de sporoltam egy csomo penzt.

A heten van halloween, igy sanszos, hogy fognak keszulni igazi bulikepek is!

Jatszottam a kameraval es keszitettem egy panoramakepet a szobamrol (meg nem a legjobb, de fejlodok). Persze a ket kazah srac a laptopjat nyustoli.




2 megjegyzés:

Paula írta...

jó kis szoba!!:)pusz

Áki írta...

mar en is kezdem megszokni. pussza!