2008. december 3., szerda

Chicago roviden

Kicsit elmaradtam az elso nagy kirandulasom beszamolojaval, mert mar 3 napja visszaertem a turarol.

Mivel ez volt az elso igazi nagy amerikai varos, ahol jartam (Seattle nem igazan volt ilyen), ezert teljesen el voltam kepedve, hogy mekkorak is a felhokarcolok. Tenyleg baromi sok van belole osszezsufolva a belvarosban. Ennek oromere keszitettem is vagy 300 kepet a 4 nap alatt:).

Most meg kell elegednetek egy rovid beszamoloval, mert szokas szerint eltokoltem az idot ma is (mar ejfel van), es meg van dolgom ezen kivul.

Mi tetszett a legjobban? A Hancock tower (a Sears tower utan a masodik legmagasabb epulet Chicagoban) es a legfelso szintjen levo kilato. Korbe uveg volt minden, es fel lehetett menni sotetben is. De inkabb majd a kepek beszeljenek helyettem!
Van meg a varosban egy kb 30 meter hosszu es 10 meter magas ezust szinu fenyesre polirozott bab(!). Ez volt a masik kedvenc, mert tok jol tukrozodott benne minden. Foto itt is volt ezerrel, de meg kellett kuzdeni a jo helyert a tobbi sok hulye turistaval.:)

Persze voltam a Jordan szobornal is, ahova be kellett maszni, mert nem volt nyitva a stadion elotti resz. Termeszetesen ket perc utan jott is a biztonsagi or,hogy ezt a reszt kameraval veszik es hogy takarodjunk innen. De akkora mar megvolt minden foto, mire elzavart minket.
Aztan voltunk valami baromi nagy muzeumban is, ugyhogy a kulturalis program is megvolt.

Hat ez a Black Friday nevu oruletes bevasarlasi akcio inkabb csak marketing volt. Itt mindig akcio van, ezert jo ha max 10%kal volt olcsobb valami, de azert ki voltak teve a beeteto szovegek. Itt nem volt akkora orjonges, mint New Yorkban, de azert akadt epp eleg ember a fo bevasarloutcan. Mikor maskor lenne ott tuntetes az allam oktatasipolitikaja ellen, ha nem a legnagyobb tomegben. Igy a kiabalo, es marha nagy tablakat cipelo es lobalo jenkik kozott probaltunk egyik boltbol a masikba eljutni.

Nehany kep, hogy ertsetek mikrol beszeltem:















Nemsokara jon a kicsit reszletesebb, es remelem izgalmasabb beszamolo is Chicagorol!

7 megjegyzés:

akos írta...

Most látom, hogy már csak két hét és hazajössz!!! Addiga már beköltözünk az új lakásba, ahol vaárunk majd sok szeretettel. Ez kicsit érzelgős lett, de igaz.

Áki írta...

Koszi szepen, nagyon jolesik! Mikor lesz a koltozes? A cuccaimat vigye el a Peti az albibol, vagy raer amig hazaerek?

Unknown írta...

Miért van wc-kefe az első képen a kezedben? :)

Virsli írta...

ahham...tehát ide fogsz elvinni..1esek szerint a bőröndbe,de én nem hiszem, hogy ott utaznék... :D

Unknown írta...

Elfelejtettelek elore megkerni, hogy a Rem rendes csalad-os szokokutat fenykepezd le nekem legyszi... Keszult rola kep?? :)

akos írta...

Elvileg jövő hétvégén már ott alszunk, ha minden jól megy. A cuccok maradhatnak, nekem is marad ott pár dolgom. Majd az ünnepek között kipakoljuk.

Áki írta...

Marcikam!

akartam lefotozni a szokokutat, de mikor, ha nem most tatarozzak! Kb 30 meterrol a kerites nyilasan tudtam rola kesziteni egy kepet. Majd legkozelebb nem novemberben megyek!