2009. február 3., kedd

Hetvege Bostonban

Megint lassu a szomszed netje, igy csak holnap lesznek fotok! Bocsi


Pentek este melo utan Boston fele vettem az iranyt. GPS hijan kicsit aggodtam, hogy megtalalom-e a Peti hazat, de valahogy csak megoldottam egy nyomtatott utvonaltervvel. Kb 2 ora az ut kocsival a sztradat, ugyhogy annyira nem hosszu az ut, csak mikor kozelitesz Bostonhoz kicsit figyelni kell, hogy a ketszer rengeteg savos autopalyan merre vedd az iranyt. El kell hogy mondjam, hogy az amerikaiak sem vezetnek kulturaltabban, mint az M7esen kedves honfitarsaim. Hiaba van negy sav, es tok ures mindegyik, o akkor is csak a belso ket savot hasznalja, de nagyon fegyelmeztem oket, mert kb 2szer akkora kocsija volt mindegyiknek(az enyem csak szuk 4,5 m hosszu).:) Amugy meg szabad jobbrol elozni (a fonokom ezt mondta, bar azert lehet, hogy utana kene nezni)!

Szoval rendben odaertem Bostonba, Peti gyorsan megkinalt sorrel, aztan indultunk is a kocsmaba. A lakas Cambridgeben volt, ami mara osszenott Bostonnal, es otthont ad a Harvardnak es az MIT-nek. Egy rovid gyaloglas utan odaertunk a Harvard teri kocsmaba, kozben megcsodaltam az MIT-t, meg a mellette levo reszecskegyorsitot (remelem jol emlekszem, es nem irok baromsagot), es egy par sor mellett jot dumaltunk. Masnap kovetkezett a varosnezes, es talalkozas egy masik HAESF-es kollegaval, Szabolccsal. Csak par hete jott Bostonba, igy velunk tartott szinte egesz nap, es jartuk a varost. Par erdekesebb dolog, ami tetszett: Freedom trail, ami 3 km-en keresztul kanyarog a varosban, es voros kobol van kiteve egy csik a jardan, amit kovetni kell. Ez erint szinte minden latnivalot Bostonban.
Magyarkent nem maradhatott el az 56-os emlekmu megtekintese sem, amirol lathattok is fenykepet. Mivel nem volt igazan setalos ido, ezert feluton feladtuk a Freedom trail vegigjarasat, es kerestunk gyorsan egy kinai ettermet. Egybol megtetszett mindannyiunknak, hogy 5 dollar volt egy menu. Rajtunk kivul nem is voltak feherek, de ami feltunt, hogy nem volt penztargep. Azt mar megszoktam otthon, hogy nem kapok szamlat, de itt arra se ragadtattak magukat, hogy vegyenek egy nyamvadt penztargepet!
Delutan meg setalgattunk, aztan kis piheno utan este visszamentunk a belvarosba, es kocsmakereses volt a program. Persze nem maradhatott ki a legujabb oruletem, hogy felhokarcolokat fenykepezek este. Annyira nem voltak jok, mint Chicagoban, de azert igy is csinaltam vagy 20-25 kepet roluk.:)

Nagy partit nem csaptunk, de azert 4-5 korso sort leguritottunk es jokat sztoriztunk.

Vasarnapra maradt nehany nevezetesseg, mint pl. egy 300 eves hadihajo megnezese, ami eleg kiraly volt, es egy igazi hazafias katona tartotta az idegenvezetest. Elotte meg napkozben is megneztuk a Harvard campust, fotozkodtunk Harvard bacsi szobranal, majd keso delutan irany vissza Portlandbe.
Massachussets es Maine koze belog New Hampshire allam, ami arrol nevezetes (en ennyit tudok rola), hogy nincs afa, es hogy az alkohol es a cigaretta nagyon olcso. Ezen a rovid szakaszon van az autopalya mindket oldalan egy-egy nagy italdiszkont. Nana, hogy hazauton megalltam.

Aznap este volt a Super Bowl, amire a lakotarsak athivtak nehany havert, es a vegere mar vagy 15en voltunk. Volt sok sor, mexikoi kaja, meg rengeteg chips. A meccs jo volt, de annyira nem hozott lazba, mint mondjuk egy BL donto...

Hogy ne maradjon ki semmi a blogbol, tegnap megint volt gulyasleves party. Ujfent jol sikerult, sot most mar talaltam megfelelo csipospaprikat is, igy tenyleg szuper lett. Remelem jovo heten mar nem kell megint azt foznom, mert mar kezdem unni, hogy 2-3 napig mindig azt eszem!

Hat igy tortent a bostoni kirandulas. Ha Peti olvassa a blogot, akkor koszonom neki megegyszer a vendeglatast, es jovo hetvegen NY-ban johet a kovetkezo felvonas, es ujabb HAESF-es kollega meglatogatasa!

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia,

Nagyon szívesen máskor is. Partit pedig csapunk a következő felvonásban.
A telefonálós képet gondoltam hogy kirakod :)

Péter

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.