2009. február 23., hétfő

Portland-i hetkoznapok

Jottek a megjegyzesek, hogy lusta vagyok, es irjak mar surubben. Na jo, igyekszem, de nem mindig van porges itt se, de az oldal latogatottsaga fontosabb, es szerencsere meg kitartoak vagytok. Mar 10 orszagbol voltak latogatok. Meg Indoneziabol is...
Az elmult hetveget Portlandben toltottem, es vegre elmentem a kornyeken kocsikazni, meg szetnezni a szomszed varosokba.

A kornyek eleg szep, voltam egy kisebb hegyet is megmaszni, de azert nem szakadtam bele, mert magasan volt a parkolo es csak 10 percet kellett setalni a tetejeig. Persze az amcsiknak van tervezve, nehogy megeroltessek magukat!:) De utkozben talalkoztam snowmobil-osokkal, akik siman keresztben atszaguldottak az orszaguton. Hat azt meg ki kell probalnom, amig itt vagyok. Mar nezegetem is a turakat, de meg nem talaltam megfelelot.

Felfedeztem meg egy outlet varost. Nem hittem, hogy olyan is van, hogy egy varosban nincsen normalis bolt, hanem csak outlet. Nem egy Pandorfra kell gondolni, hanem normalisan kinezo hazak vannak megcsinalva outlet boltoknak. Van is rola egy-ket kep.
Kedves csaladomnak uzenem, hogy sikerult par dolgot vasarolni, ugyhogy azokat majd atadom magamnak nevnapom alkalmabol! Persze ha az otp fele jartok, akkor gondoljatok ram, es nyugodtan fogjon vastagon a ceruza! Most kevesebb dollart kapok ugyanannyi forintert, mint par honapja, es engen is megvisel a penzugyi valsag!!

A tengerpartos kep egy indian rezervatum mellett keszult, de sajna nem tudtam lemenni a tengerpartra. Itt komolyan veszik a birtokhaboritast, es nem kockaztattam egy seggbelovest soretessel.

Ja, majd elfelejtettem, hogy a heten is oriasi problemaim voltak. Meg kellett szerveznunk, hogy mit csinaljunk a "tanulmany utunk" utan 3 napig. Felvetodott, hogy Grand Canyon es Las Vegas legyen, de vegul sajna "csak" Grand Canyon lesz belole... Igy Vegas vmikor kulon el kell menni. Azert sikerult osszehozni, es mar alig varom, hogy menjunk, de meg 3 hetet kell addig varni! Szabit mar kikertem, igy majd egy hetet leszunk Uj Mexikoban es a Grand Canyonnal.
A hetvegebe meg belefert egy kis snowshoe-ingolas is ket lakotarsammal. Veluk egesz joban vagyok, es tok normalisak. Szeretik a sort, normalis eletet elnek, nem ugy mint a 3ik. O meg nem erdemelte ki, hogy felkeruljon a blogra, ezert rola meg csak rosszakat irok. A mult heten kicsit tobbet beszelgettem vele, es kiderult, hogy 15 evesen otthagyta a sulit es kb masfel eve nincs rendes munkaja. Azert nem kell sajnalni, mert apuka gazdag, es az alapitvanya finanszirozza a semmit teveset. Ket helyen berel ket lakast, es a masodik sincs innen 5 percnel messzebb. Az igazat megvallva, ennyire meg en sem voltam semmirekello az egyetem alatt. 3-4szer bulizni megy hetente, aztan meg egesz nap fekszik a tv elott es volt hogy akkor kelt fel, mikor en munkabol hazaertem este fel 6kor. Nem kepes elmosogatni maga utan, es szethagyja minden cuccat. Szerencsere ma vett egy uj csovet a mosogatogephez, igy a mosatlan edennyel nem lesz gond. Eleg erdekes all az elethez csajszi, de velem normalisan viselkedik.
Hallom, hogy otthon is kapjatok a jo kis hozivatarokat. Ebbol itt sincs hiany, es sajna az elmult egy hetben ketszer is megtapasztaltam, hogy milyen a hoeses utani parkolasi tilalom. Egyebkent ez jo otlet, csak kenyelmetlen. Lenyege, hogy nagyobb hoeses utan este 10 es reggel 6 kozott nem szabad az utcan parkolni. El kell vinni a kocsit az iskolak parkolojaba, vagy le a tengerparti parkolokban. Nekem csak 5-6 perc setara van, de reggel 7ig ezeket a helyeket el kell hagyni, kulonben kapod a 50-100 dolllar kozotti birsagot. Ha meg az utcan hagyod a kocsit, jon a lopos kocsi, es cirka 150 dolcsiert kivalthatod egy vilag vegen levo gyujtohelyrol. Gondolhatjatok, hogy nem sokat hagyjak a verdat az utcan. Az ertelme az ennek a parkolasi tilalomnak, hogy igy egy ejszaka alatt le tudjak takaritani az utakat. Ne az FKFV-sekre gondoljatok, akik csiga modjara dolgoznak, es alig van hokotrojuk, mert itt csomo ember vallal hokotrast a pickup-javal. Vesz ra egy hoeket (vagy mit tudom en hogy hivjak), es ezerrel kotorjak az utakat jopenzert.
A vegere meg egy erdekes dolgot tartogattam. Van itt egy bostonhungarians nevu magyar emaillista, amin a kinnti magyarok ertekeznek. Oda irt egy portlandi magyar nagyszulokkel rendelkezo srac, hogy szeretne magyarul tanulni, es keres valakit. Szerdan talalkoztam is vele(nana hogy egy kocsmaban), es heti egyszer fogom magyarul tanitani. Hat erre sosem gondoltam volna, hogy en aki ugy utalta az irodalmat, meg a nyelvtant, egyszer magyarul fog tanitani valakit.
A kepek most nem olyan izgalmasak, de azert remelem tetszeni fognak. Az utolso a lakasban keszult, amin a biliardasztalunk lathato. A csocsoasztal is folyamatban van, amit Samantha vett meg craiglistrol, de lehet, hogy atvagtak es jol lehuztak vele. Mindegy, ha megszerzi. akkor kap egy jopontot, es talan o is felkerul a Makiamerikaban-ra.
Levi meg Brett

Az outlet-varos


Vegre nem papirrendszammal kell kozlekedni:)

1 megjegyzés:

akos írta...

nagyon fetya a rendszám :)