2009. március 16., hétfő

St Patrick's Day Bostonban

Megint Boston fele vettem az iranyt a hetvegen, es elmentem a St Patrick day-es paradera. Bar biztos mindenki nagyon tudja, hogy ki volt St Patrick, de talan nem lesz sertodes. Szoval, az irek vedoszentjerol van szo, akit marcius 17en unnepelnek meg. Nagyon nem megyek bele, hogy ki volt, egyreszt mert nem tudom, masreszt akit erdekel az utana olvashat. Lenyeg, hogy ez egy jo alkalom az ireknek, hogy igyanak es mindenki hulye zold ruhat vagy akarmit vegyen fel. Most keddre esett, ezert hetvegen (15en) volt a nagy felvonulas.

Ekkora tomegben reg voltam, mint ami a metroban volt. Kb 15-20 perc volt, mire felertunk az utcara. Rengetegen voltak, de meglepoen kulturaltan viselkedtek az emberek. Nem szamitott, hogy ki volt ir, es ki nem mert mindenki jol el volt. Nekem volt egy kis hianyerzetem. Nem volt Lacikonyha, meg sorsator sehol sem. Sot a felvonulas elejen lattunk egy rendort, amint egy teli hutoladanyi dobozos Guiness bontogat ki egyesevel, es onti ki a jardara. Hat ekkor majdnem sirva fakadtam. Ilyen pazarlast a gazdasagi valsag idejen!!!:)

Tehat utcan nem lehetett inni, ezert a barok zsufolasig voltak, es emberek logtak a teraszokon es ott ittak kedvukre. Egy aprosag azert feltunt, hogy meglepoen sok embernek volt a kezeben papirpohar, es fedeles kaves termosz. Valoszinuleg nem kaveztak, de igy elneztek nekik a rendorok. Jopofa volt, de egy kicsit nagyobb porgesre szamitottam. Foleg, amikor mar a 100ik kocsi jott, es masirozott vegig a 3-4 kilometeres utvonalon.

A menetben reszt vettek mindenfele egyesuletek, katonai alakulatok, kampanyolo politikusok, funyiron buszken feszito amerikai tuzolto, rezes bandak, es meg sokan masok. Hogy a kinai sarkanyok hogy kerultek ide azt nem tudom, de talan manapsag sehol sincsen felvonulas kinai papirsarkanyok nelkul.

Ezeken a kepeken meg epp az egyik lerobbant keteltu jarganyt latjatok, ami az emelkedo elejen a kanyar utan doglott be. Felora szereles, es kerulgetes utan elvontattak.

A parade vegere osszeszedtunk minden magyar ismerost, akivel megbeszeltunk talalkat es vegul 8an folytattuk tovabb utunkat. Gondoltuk, hogy tartunk egy marcius 15ei ellenfelvonulast egy utcaval arrebb, de mivel nem tudtunk kokardat nyomtatni, ezert elvetettuk az otletet. Pedig vasarnap reggel lelkesen osszevagtuk pdf-be a kokardakat, de nem talaltunk helyet, ahol ki tudtunk volna nyomtatni.


















Hogy ezek mit kerestek az ir felvonulason??? MIT-s diakok altal epitetett napelemes szuperauto, es a kinai csodas sarkany...








Elotte levo este ugy terveztuk, hogy lemegyunk valami nagy St Patrick-es buliba, de nem talaltunk a kozelben semmit, igy marad egy-ket pub meglatogatasa. Most jott velunk Petinek egy kollegaja, aki 3 magyar sraccal eljott sorozni, de a 3ik kor utan mar csak light cola-t kert. Hat kicsit furan neztunk ra, A nagy party megint tolodik, de a St Patrick-os felvonulast megerte megnezni.

Mar csak egy munkanap van hatra, es irany a vadnyugat. Egyhetes utazas Uj Mexico-ba es Grand Canyonhoz. Valoszinuleg rengeteg keppel es nagyszeru elmenyekkel jovok vissza, es bo egy het mulva jon a beszamolo az utrol.

Kihasznalom, hogy van netem, igy kaptok videot is a felvonulasrol.


Holnap lesz az igazi St Patrick's day es melo utan szetnezek, hogyan unneplik a portlandiak. Sejtesem, hogy inni fognak es nem lesz akkora felhajtas, mint Bostonban volt.

3 megjegyzés:

akos írta...

profi a vágás More!

Áki írta...

Koszi a dicseret Tezsvir, jol esik ilyet olvasni!

András írta...

Tiszta Amerika, micsoda video:D
Látom a rajok ott is Volvoval járnak.
Mondjuk egy kis Monnnyon'''lee miatt nem tünt igazi üneplésnek.