2009. július 14., kedd

Elso napok utan...

Az elso masfel hetet tuleltem. Nem mondom, hogy nagyon nehez volt, mert ugyse hinne el senki, es csak anyukam csuklana kicsit surubben:)
A melo megy, most mar torlom az emailek nagyreszet azonnal, es beallitottam rengeteg szabalyt az outlookban, hogy meg se kelljen nezni oket, es maris egy mappaba rakja. Velem nem csesznek ki, hogy egy valag emailt kuldenek.
Asszem multkor meg nem irtam, hogy elmentem a Bloombergbe is oktatasra. Aki nem olyan tajekozott a penzugyi vilagban, annak egy kis ismerteto, bar lehet hogy mar multkor is irtam rola egy kicsit. Ez a ceg a mostani New York- i polgarmester birodalma, es a vilag egyik vezeto penzugyi informacios szolgaltatoja. A multkor belinkelt terminalrol elmondtak, hogy egy honapra 1800 dollarba kerul csak a szoftveres hozzaferes, es arra jon meg a dupla monitor, ha szeretne az ember. Az oktatass jo volt, es korbevittek minket az epuletben. Ha jol tudom a Google-nel van meg ugy, hogy ingyen kaja es pia van a dolgozoknak. Itt is roskadasig voltak az etkezohelyek, csokival, chips-sel, instant levesekkel, gyumolcsokkel, es hasonlo csuda jo dolgokkal. Jo magyar modjara a taskam ketszer akkora volt mire mentunk ki:). De ez azt hiszem alap egy ilyen helyzetben...
Erdekesseg meg az epuletrol, hogy a lift nem all meg minden emeleten, igy a dolgozok ra vannak kenyszeritve, hogy setaljanak valamennyit, es alkalomadtan beszelgessenek egymassal a folyoson. Egesz jo otleteik vannak ezeknek a jenkiknek!
Maga a fejtagitas ropke egy oras volt, de ezentul januarig barmikor mehetek vissza ingyenes oktatasra, meg eloadasokra. Majd igyekszem okosan kihasznalni ezt a nagyszeru lehetoseget. Sajna fotokat nem lehetett csinalni az epuletben, de azert beszurok megint egy kepet az extrem mozgolepcsojukrol. Ilyet meg nem lattam! ives mozgolepcso.
Tovabbra is ellatnak jo sok olvasnivaloval, es meg mindig nincs benn a fonok. Csak jovo hetfotol lesz, mert elment ket hetre Braziliaba szabadsagra. A szegeny...
Tanulom a hedge-fundokat, meg ismerkedem a cegnel kezelt portfoliokkal. Lassan mar kezd osszeallni, hogy mi es hogyan van, de azert meg messze a vege.
Ma reggel (kedden) nem egy jo kis Dunkin Donutsba mentem reggelizni, hanem a JP Morganhez. Ott volt egy meno hedge fund-nak eloadasa, es a masik fonok elkuldott oda, hogy menjek ingyen kajara, es kozben szokjam a kornyezetet, mert hamarosan fog magaval vinni a targyalasokra.
Ennyit a munkarol. Hetvegen probaltuk bepotolni az elmaradt bulizasokat. Megjott Hofi is New Yorkba, akivel meg a kozgazon voltunk evfolyamtarsak. Penteken a kollegakkal mentunk bucsuztatni a hazautazo internetek East Village-be. Hangulat jo volt, folyt a pia... Talan fotok is lesznek majd, de en elovigyazatossagbol nem vittem fotogepet.:)
Szombaton elmentunk megint strandolni, de errol majd lejjebb a kepeknel irok.
Munka utan igy nez ki a szomszed sarok...

Ez a csunya kilatas jovo hetfotol lesz aktualis, mert akkor koltozik at a Lloyds ebbe az epuletbe. Times Square ugyanugy2-3 sarokra lesz, csak az epulet teljes felulete uvegbol van, igy korbe latod New Yorkot. A szep kis parkot Bryant parknak hivjak.


Kivulrol a leendo munkahely...

Ez mar egy masik hires epulet az ENSZ palota. Bemenni meg nem tudtam, mert sajna 5kor zarnak, de majd hetvegen keritek ra idot, hogy meglatogassam. Amugy az East river partjan van, ami Manhattan Keleti oldala.

Es itt vannak a strandos kepek. Na melyik jonne be nektek jobban? Az elozo heti Long Beach, vagy Conney Island? Nekem az volt az erzesem, mintha albaniaban lettem volna, nem pedig New Yorktol fel oranyira. A strand koszos volt, a szemetet fujta a szel, olyan emberek voltak, hogy egy szociologus a mennyekben erezte volna magat, mert biztos szep tanulmanyt irhatna beloluk. Azt hiszem a kepek es video magukert beszel.

A ket mosolygos emberke Andi (Bostonbol), es Feri. Gyonyoru latvany, ahogy a mogottuk levo keritesen felgyulemlik a sok nejlonzacsi...

A hotdog evo versenyrol sajnos lemaradtunk, mert azt julius 4en tartottak, de a youtube-on mar fenn van az osszefoglalo. A bejegyzes vegen a strandos video utan megnezhetitek! A jovo eviig pedig mar ketyeg a visszaszamlalo. 357 nap 19 ora a kezdesig...




1 megjegyzés:

akos írta...

kár, hogy a hotdog evőről lemaradtál, ot megmutathattad volna, mit tud a magyar :)