2009. július 27., hétfő

Jol telik a nyar

Tovabbra is jol telik a nyar es jarom a varost meg ismerkedek a meloval. Utobbival egyre jobb helyekre jutok el. 2 hete volt ugye a JP Morgan-es reggeli, most meg elvitt a fonok a Goldman Sachs-ba targyalni. Ott az egyik legnagyobb hedge fund igazgatojukkal, meg meg nehany masik emberrel voltunk egy szobaban. Aki annyira nem jartas a penzugyi vilagban annak elmondom, hogy a Goldman talan a legnagyobb befektetesi bank a vilagon. Szoval ez is ki van pipalva, de ha igy haladok akkor nemsokara nem lesz mivel felvagnom, mert minden helyre elvisz a fonok. Azert en meg csak csondben uldogelek ezeken a megbeszeleseken, vagy ha konferencia hivas van, akkor hallgatok ,es szepen jegyzetelgetek. Most hogy itt van mar a masik fonok, mar kapok idonkent munkat is, de meg nem halmoznak el. Hogy ezt jol csinalom, annak eredmenye hogy a kollegak mind azt kerdezik, hogy mit csinalok olyan boszen egesz nap, mert latszolag nagyon dolgozom. Hat ez is muveszet, hogy mimelem a munkat:). De komolyan dolgozok, csak inkabb magamat kepzem, olvasok, tanulom a programokat, es szerencsere nem a favago munkat kell csinalnom.

A multkori beszamolobol kimaradt egy-ket emlitesre melto esemeny. Kezdjuk a kulturalis esemennyel, mert vegre elmentem egy igazi Broadway musical-re. Lejottek Bostonbol Petiek, es addigra kideritettem, hogy egesz jo aron lehet jegyhez hozzajutni, ha aznap vesz az ember jegyet. Csak annyit kell tenni, hogy delutan kimesz a Times Squar-re, es beallsz a sorba. Ez altalaban majd egy oras varakozast jelent, de jelentos kedvezmeny van igy a megmaradt jegyekre. Nem is ertem ki vesz teljes aron jegyet, mikor min 20% kedvezmennyel tudsz aznap hozzajutni. Persze a slager darabokra csak kis kedvezmeny van, de a mi celunk az Operahaz fantomja volt. Igy jutottunk hozza a szaz dolcsis jegyekhez otvenert. Az eloadas fantasztikus volt, es oriasi showt raktak ossze. A jelmezek, a szinpadi technika, a hangzas valami elkepeszto volt. Azt hiszem itt parszor meg el fogok menni a Broadway-re, mert tenyleg szuper elmeny volt. Gondolom ismertek annyira, hogy otthon nem voltam egy nagy szinhaz rajongo, de itt jo volt az elso benyomas, igy talan a vegen meg raszokom a kulturalis programokra. Mar eleget irtam, jojjon par kep a Broadway-rol.

Akar hiszitek, akar nem, ez a kep a ferfi WC elotereben keszult...
A kozonsegrol annyit, hogy mi tuloltoztuk az atlagot. Mivel tele volt turistaval, es nem mindig a jolnevelt fajtabol, dogivel voltak sortban es papucsban az emberek.

A jegyunk kozepre szolt, de az emeletre. Kepzeljetek, ha ez kerul rendes aron 100 dollarba, akkor mennyi lehet lenntre kozepre.:)


Ha epp nem kulturalodok, vagy varost nezek, akkor orommel latogatom az italkimeressel foglalkozo vendeglato egysegeket. Szerencsere itt annyi van, mint a szemet, es nem zarnak be hajnalig. Ebben segitsegemre van a magyar kolonia tobbi tagja is foleg Hofi es Feri szemelyeben. Eddig a top hely a 230 Fifth Avenue nevu hely volt, ami a Corvin teto New York-i megfeleloje. Habar a hely otlete ugyanaz, hogy rakjuk be a varos kozepere egy klubot ugy, hogy egy magas haz tetejen legyen, es onnan korbelassal mindenfele, azert ereztem nemi kulonbseget. Kicsit luzer modra aznap nem vittunk fotogepet Hofival, de azert a belinkelt oldalon talaltok kepeket. http://www.230-fifth.com/
Amikor felertunk, elakadt a lelegzetem, pedig mar kezdek hozzaszokni, hogy egesz nap szaz meter magasan ulok, es korbelatom egesz NY-ot. Szoval az Empire State Building ott van 5 haztombnyire toled, es kb 3szor olyan magas, mint ahol te vagy... Kozben tele a hely, es szuper a panorama. Aki jon majd latogatoba, azt tuti felviszem ide, mert ezt latni kell... Of course, a hely kicsit huzos pia ugyileg, de a latvany karpotol.
A vegere hagyok par kepet a bulikbol, de lesznek majd durvabbak is, es igyekszem a tobbi kolleginat is a kereseknek megfeleloen lencsevegre kapni.:)
Itt eppen Hofival orulunk meg...
Egyik resze latin bandanak (ugyse hiszitek el, de vannak meg jobbak is..)


Az uj epuletbe koltozes heteben ketszer is tartott a Lloyds ceges szamlara happy hours-t. Szerintetek ott voltam, es leittam az ingyen dolgozonak jaro adagomat??


Meg friss hir, hogy talaltam a hetvegen uj alberletet, igy nem kell a augusztustol sem a Central parkban aludnom. Ez nem ment egyszeruen, mert volt nehany kalandos lakasnezesem. Pl. ablaknelkuli, sotet szoba a kinai negyed kozepen, negyedik emeleten, lift nelkul 1000 dollarert. Nagyon kicsi szoba, 5ikre felsetalos, nyugdijas emberrel lakos stbstb. A vegere mar belejottem, es mindent probaltam elore megkerdezni telefonon. Vegul maradok a mostani kornyeken, csak 3 utcaval feljebb koltozom, es egy sarokkal leszek kozelebb a Central parkhoz. Az ara kicsit dragabb, es a szoba se olyan nagy, de egyszeruen nem voltak jobb lehetosegek Manhattan-nek ezen a reszen. A lakotarsak egy felig francia-amerikai 35-40 eves broker, es egy bolgar csaj lesz.Koltozes a most kovetkezo hetvegen lesz, igy talan kicsit nyugisabb hetvege ele nezek. A kornyek meg mindig az Upper West Side, ami mint megtudtam a How I met your mother cimu sorozatnak a fof helyszine. Sajnos Maclarens bar nem letezik, de hatha talalok hasonlot.

Mara zarom soraimat, mert kezd kesore jarni!

1 megjegyzés:

akos írta...

jöhetne már valami új! megvolt a költözés?