2009. július 6., hétfő

Vegre New Yorkban

Kezdjuk a lenyeggel: a hosszura nyult kanadai hazaut utan sikeresen atertem New Yorkba. Nagyon kiraly a hely meg mindig, es nagyon odavagyok erte.

Az elso kep a szereny kis munkahelyem. Valahol a kep tetejen lehet az iroda, ahol dolgozom. Az 53 emeletbol a 39iken. Egyenlore meg nem ablak melletti irodat kaptam, de meg nem balheztam az elso nap.
A elso munkanaprol egy kicsit lejjebb irok majd, mert haladjunk csak idorendi sorrendben.

Ebben az utcaban lakom a Central Parktol 3 sarokra. Nem rossz hely, egesz biztonsagosnak nez ki a kornyek, es jofejek a lakotarsak. 2 amerikaival lakom egyutt, akik velem egykoruak (nagyon fiatalok!). A kero a 4iken van, es a portlandihez kepest kb 2szer akkora szobam van, TV-vel, legkondival, es gardrobbal. Most nem voltam lusta, igy egybol keszitettem par kepek a szobamrol, es a lakas tobbi reszerol is.

Nappali
Konyhasarok a nappalitol jobbra.

Szobacska
Eppen pakoltam ki a borondokbol:)
Csutortok este erkeztem meg hulla faradtan, igy csak egy welcome sorre volt erom elmenni Ferivel, aki segitett a felcuccolasban. Masnap kipakolas, majd egy kis varosnezes. Stilusosan a haz elott parkoltam le, es nem is kellett volna kedd reggelig elmozditani a kocsit, de... Vasarnap gyorsan eladtam az Akos verdat. Penteken Central Parkozas, meg setalgatas volt napirenden, es este Feri egyik ismerosenek a bucsubulijaba mentunk. Nem sokat ultem otthon, mi? Ez a latin gettoban volt, igy talalkoztunk egy-ket csinos bevandorlo szepseggel.
Szombaton julius negyedike volt, ami az amerikai augusztus 20a, es oriasi tuzijatek van este. Erdemes lenne ezt eltanulni a jenkiktol, hogy a nagy New Yorki tuzijatekot a Macy's aruhaz fizeti, es reklamkent neki megeri kifizetni a tobb millio dollaros szamlat. Kivancsi lennek, hogy otthon mikor lenne ilyen szponzora a pesti tuzijateknak....
Aznapra strandolas volt tervezve Long Beach-en. Vonattal kb egy ora alatt lehet Manhattan kozpontjabol kierni oda, es allitolag ez a legtisztabb strand New York kozeleben. A kosszal nem volt gond, mert szepen karban volt tartva a 4-5 km hosszu homokos stradn, DE! Persze itt sem volt bar a strandon, igy az iszom egy Long Island-et Long Island-et akcio meg elmaradt. Annyira nem kell irigyelni, mert a viz itt se sokkal melegebb mint Maine-ben, de legalabb jol leegtunk mind a ketten Ferivel.
A strandolas vegen sikerult egy kisebb sorozot talalni, de onnan persze nem viheted ki a sort, es akkora tomeg volt benn, hogy alig fertunk volna be.
Okosan otthon hagytam a fotogepemet aznap, igy nem tudok a helyrol sajat fotokkal szolgalni, csak egy-ket link izelitonek:
Este johetett a tuzijatek nezes, amire megint nagyot alkotott Feri. A Tobi nevu nemet haverja szolt, hogy lesz egy teton grillezos parti a 25ik utcanal. sokat nem kellett minket noszogatni, hogy odamenjunk. Hat nem volt utolso egy tizenemeletes haz tetejerol Manhattan kozepen nezni a tuzijatekot. Majd igyekszem errol fotokat szerezni, mert lenyugozo volt, ahogy a sok bazi nagy haz kozott ott voltunk 50 meter magasan. Az Empire State Building kb 5 sarokra volt tolunk, es olyan ralatasunk volt, hogy csak na!!
Vasarnap a pihenese volt, mert sikerult kb hajnal 3ra hazaerni. Gondoltam felrakok a kocsit a Craigslistre, hogy idoben elkezdjem meghirdetni. Kb 11kor tettem fel, egykor itt volt egy erdeklodo, es kettokor mar volt kocsi nincs kocsi. Kicsit engedtem az arbol, mert most mar nem akartam, hogy pup legyen a hatamon, es folyton a parkolas miatt izguljak. Eladtam, igy most mar szabadok NYKV-zhatok (new yorki BKV:)).
Ami meg kimaradt, az az elso munkanap. Vasarnap este elmentem megnezni, hogy hova is kell mennem hetfo reggel, es kicsit ledobbentem, mikor meglattam az epuletet. Ami tukrozodik az epuleten az szemben levo Rockefeller center. Nincs szar helyen.! Oszinten bevallom ,hogy elegge remeget a gyomrom reggel, de most mar tul vagyok az elso napon.
Nem lesz egy leanyalom a melo, mert fognak hajtani, mint Singer a varrogepet, de ugy latom, hogy eleg sokat lehet majd tanulni. Elso dobbenet akkor ert, mikor megnyitottam az Outlook-ot, es 1400 olvasatlan uzenet fogadott az elmult harom hetbol. Juj de jo, tobbet kell itt olvasnom mint egy vizsga elotti ejszaka..
Aztan jott meg aznap 70 masik. AAAHHHH!!!! Jo hogy ingyen van az email, de azert mindennek van hatara. Szerencsere meg nem szemelyesen nekem jottek ezek, hanem az Investment Advisory Group-nak (AIG), amiben mar en is benne vagyok. Mennyivel jobb ez, mint a Deloitte-os FAS elnevezes, ugye Pongi David? Nagyon ugy nez ki, hogy nem fogok unatkozni, es hab a tortan, hogy a ket kozvetlen fonok a hatam mogott ul 2 meterre tolem, igy esely sincs ra, hogy sutyiban netezzek napkozben. Egyetlen eselyem lenne, ha tobbet gyurni, es akkora hatat novesztenek, hogy a teljes kepernyot kitakarjam.:)
Jovo hetre mar le is szerveztek, hogy menjek egy-ket napra a Bloomberg-hez oktatasra, ahol megtanitjak, hogyan kell hasznalni a hires Bloomberg terminal (http://billpapa.org/readingblog/wp-content/uploads/2007/08/bloomberg.jpg). Eleg fasza kis muszernek nez ki, mi?
Annyit meg megtudtam ma, hogy eleinte a Hedge Fund-okkal fogok foglalkozni, es utana majd bevesznek minden masba is. A kollegak jofejek, de nagyon szeretnek spanyolul beszelni. Mint irtam az elejen az AIG-ben kb 75% lany, es mint Latin-Amerika-i. Van egy-ket tehetseges koztuk, es igazi Jennifer Lopez-es adottsagokkal rendelkeznek. Nehez lesz igy a melora koncentralni...
Na remelem most par napra kielegitettem a kivancsisagotokat, es megnyugodtatok, hogy atveszeltem a koltozest, es nem fogok itt elveszni!

2 megjegyzés:

akos írta...

nem szar...
sőt!!!
latin lányok - OKOS!
hétvégén koccintunk majd az egészségedre a Tavad partján :)

Unknown írta...

új bejegyzést, új bejegyzést, új bejegyzést, új bejegyzést!!!!!