2009. június 15., hétfő

Vegre furodtem az oceanban!

Erre a hostettre mar regebb ota keszultem, mert nem mehettem el ugy Maine-bol, hogy legalabb egyszer ne furodjek meg az oceanban akarmennyire hideg is. Jelentem megtortent, de nem igazan volt 20 foknal melegebb a viz.

Azon vettuk eszre magunkat, hogy mint a hulyegyerekek ugralunk a hullamokba, es mar vagy 20 perce a vizben vagyunk. Tenyleg meg lehet szokni, es annyira nem is volt hideg (vagy csak a New England-i tel kiolt belolem minden hideg elleni reakciot)!



A mult het nagy hostette a kocsiszerelovel valo alkudozas, es a legyozese volt. Nem emlekszem, hogy irtam-e rola, de elvittem muszakiztatni a kocsit. Sajna ez nem ugy megy, mint az otthoni jol bejaratott helyemen, ahol eleg, ha a rendszamot viszi el az A. Zoli, kap egy 10ezt pluszba, es foliastul mindenestul kapja a papirt a Brava. Meg is bukott a kocsi a vizsgan, es felsoroltak 3 dolgot, hogy csinaltassam meg. Rendszamtabla lampa, elso kerekek csereje, meg vmi tie rod nevu ize ( a kerek mogott vmi bizbaz). A rendes srac mondta is, hogy szemben van egy muhely, ingyen arajanlatot adnok, es megbizhatoak. Sajna nem a haverjaimat kerdeztem meg eloszor, hanem a vizsgabiztosnak hittem.:(

A szamlara kijott elso korben 600 dolcsi, es ebben meg a kerekek sem voltak benne. Kezdett lilulni a fejem, de a poen csak ezutan jott. Mondtam, hogy egy-ket dolgot csinaljon meg, es a tobbit majd en intezem. Kozben az a rohadt check engine lampa is kigyulladt... Uberkiraly! Oxigen szenzor csere ujabb 300 dolcsiert. Az ugyes szaki amikor szedte le az ekszijat, eltort vmi fem alkatreszt, amit 400 dollarert plusz 100 munkadijert lett volna hajlando potolni. Ez volt a vegso dolog, aminel azt mondtam, hogy most azonnal hagyjon abba mindent, es melo utan odamegyek hozza megbeszelni a dolgokat. Szerencsere Bryan eljott velem, elkertuk a torott alkatreszt, majd nyakunkba vettunk a Portland kornyeki markakereskedeseket es bontokat. Nem kezdodott jol, mert 350 dolcsi volt a legolcsobb is , es a bontokban sem volt ilyen alkatresz. A szerelo persze probalta beadni, hogy ez egy ritka tipusu motor, aha persze mondtam neki:). A 2.0as Dodge Neon kb olyan ritka itt, mint otthon az 1.4es Astra...
Lenyeg a lenyeg, Bryan hivogatta a bontokat, es talalt 35 dolcsiert megfelelo "nagyon ritka" alkatreszt, amit meg le is alkudott 30-ra. Lassan mar tiszteletbeli magyar allampolgar lesz, mert igy meg egy igazi cigo sem alkudozik...
Vittuk neki az alkatreszeket, es rajuk csak a beszerelest biztuk. Persze az oxigenszenzor nem volt jo, amit vettunk ezert a sajatjukat tettek be. Viszont magatol engedett a 300 dollarbol szazat, igy kicsit gyanus, hogy mikent is mukodik az arkepzese (rosszindulattal, csak megtorolte a regit, es visszarakta, de ezt ugyse tudom bizonyitani). Vegre pentekre elkeszult a kocsi, es 400 dollar lett, raadasul kaptam is ra muszaki vizsgat, ugy hogy a kerekeket meg le se csereltem. Azert itt is mukodik a fusiba muszakiztatas, csak az kell hozza, hogy nagyon megutaljanak, es eloadd a szegeny K-Eu-i gyereket. Tudom, hogy sokat irok a kocsirol, de volt meg egy korom veluk . Mikor kicsereltek a tie rod-ot, akkor nem allitottak vissza egyenesbe a kormanymuvet, igy ha egyenesen akartam menni, akkor fel be volt tekerve a kormany. Megint vissza, es rajuk ripakodtam, hogy annyi szart akartak ramsozni, es pont ezt a muszaj lett volna kifelejtettek. Szegyelte magat a csavo, igy hetfon meg is csinalta ingyen (eloszor 50et akart kerni, de aztan meggondolta magat). Valoszinuleg annyira megutalt, hogy mindenert balheztam, hogy mar nem akart tobbet latni az eletben. Vegulis kerekkel mindennel egyutt 550-600 dollarba a fajt a muszaki, meg general, de most eladasra kesz a verda.

Munkahelyen mar az utolsokat rugom, de sajna nincs meg itt az ideje az alibizesnek. Az utodom meg nincs meg, igy muszaj dolgoznom. Mar csak 7 munkanap, es kis szabadsag, aztan a Lloyds. A heten irtam is a leendo fonoknek, hogy kifaggassam a dress code-rol, munkaidorol, meg par egyeb aprossagrol. A legjobb hir: NEM KELL SE NYAKKENDOT, SE ZAKOT HORDANI!!!!!!!!!!!!!!! Ez oriasi orom, mert a 40 fokos melegben, metron utazva, nem is lett volna szarabb dolog ennel. Itt meg lassan a fonokok is leszoktak rola, es csak Brian es en hordunk. Kapjak be!!!!:)

A mostani lesz az utolso hetvegen itt Portlandben, mert jovo hetvegen megint egy nagy utazas var ram (talan a legtavolabbi eddig). Igyekszem a fel nem fedezett kocsmakat felkutatni, meltokeppen elbucsuzni a portlandi ejszakatol, es nem mellesleg atjon Peti is Bostonbol. Talan a "handsupsession"-os hangulat is osszejon, es Akos nevre hivom a taxit hajnalban...:)
Vegul par kep Portsmouth-rol, ahol Viki lakik, es megint volt egy vasar szombaton.

Ez a kep kulon dedikalva van Akosnak. Na ilyet meg te sem lattal tezsvirem, ugye?? Fagyasztott horgaszcsali automata. Vehetnenk egyet a Tohoz is, es akkor nem kene a hambishoz menni csaliert.
Szokokutnal
Old school milky way egy helyi muzeumban...

One more story before ending this post. It's in English because I don't want my grandparents to understand this part. However, I didn't want to miss this story from my blog. It's hilarious and heard it from my lovely roommate this evening. Sam and her friends are going to hire a blow job teacher (seriously and this is a guy!!!) next Monday who will show them how to give a real blow job. The lesson will be at our place with a whole bunch of girls. Of course I'm gonna show up a little bit earlier before the show ends, just because I'm curious and wanna see these people while practicing.:) I'll tell you next week what has happened at the "evening school"!

3 megjegyzés:

Örs írta...

képes beszámolót! :)

Áki írta...

rajta leszek az ugyon!:)

akos írta...

Hát Tsetvér, ilyet tényleg nem láttam még. Okos lenne a Tónál, majd hozz egyet, ha jössz haza!