2010. január 6., szerda

Bye-bye New York

BUEK!!!!!!!!!!!! Hat ez a 2009es ev is eltelt. Most nem fogok omlengeni, hogy ennyi meg ennyi jo dolog tortent. Azt mar ugyis tudja mindenki, hogy nagyon elveztem az elozo evet, es szuper helyeken jartam, meg nagyon hasznos volt a melo is. De kovetkezzen a beszamolo!
Hat ennek is el kellett jonnie, es veget is ert a nagy New York-i kaland. Mostanra mar vegeztem a munkaval, es nekilattam a regota tervezgetett utazos honapomnak. Az utolso beszamolo mar kb egy honapja volt, igy ados vagyok az elmult hetekben tortentekkel.

December elso feleben nem utaztam sehova, csak a varosban voltam es kezdodott a karacsonyi hangulat atvetele. Mint mar korabban irtam rola, a jegpalyak nyitva voltak, es teljes gozzel uzemeltek, csak sajnos nem volt mellette forralt bor arus.:( Az elmult hetekben eleg sokan jottek latogatoba a kornyezo varosokbol, igy minden hetvegere volt valami programunk. Egyik hetvegen sikerult osszerantanunk kb 15 magyart, es egy jo kis unneplest csaptunk. Ekkor volt a hovihar is, amit egy jo kis West Village-i krimoban veszeltunk at.:)

Ezek utan nyilvanvalo volt, hogy masnap Central parkba megyunk nezelodni, fotozni, es hogolyozni. Ime a taj:





Karacsony alkalmabol elvitte az egesz IAG csapatot a Lloyds-os fonok a Christmas Spectacular showra a Radio City Hall-ba. Ez egy tipikus New York-i tancos, zenes, nagyon latvanyos karacsonyi musor. Nagyon korrektul volt megcsinalva, es olyan diszletek meg szinpadi technika volt, hogy csak na. Volt hogy 3D-s szemuveggel neztuk a 20x10 meteres kivetitot, ahh de ugyse lehet atadni ezt az elmenyt. Aki karacsonykor NY-ban lesz, mindenkepp nezze meg, mert nagyon jo, es meghozza a karacsonyi feeling-et.

24en mar szabin voltam (itt csak a 25e a szunnap), igy mentem is le egybol Washingtonba. Ott Akos baratomnal szalltam meg, es Szentestere hivatalosak voltunk egy vacsorara Angiekhoz. Nagyon jo halaszlet, toltott kaposztat, es retes keszitettek. Jo volt, hogy egy kicsit magyar karacsonyt csinaltunk. Talan a forralt bor nem teljesen illet az unnepi asztalhoz, de ez nem maradhatott ki. Vacsi utan aprobb ajandekozas, aztan Monopolyztunk egy jot. A hetvege maradek reszet is ott toltottem, igy jutott idom egy kis muzeumnezesre is, amik eddig kimaradtak a Washington-i latogatasaim soran. Voltam a Termeszettudomanyi muzeumban (filmesek biztos tudjak, hogy itt jatszodik az Ejszaka a muzeumban 3), a Repules tortenetiben, es a Smithonian-ban. Utobbi a festmenyes, szobros muzeum.

DC utan meg hatra volt 3 munkanap, ami mar egy kicsit a lazitas tekinteteben telt. Na annyira nem, mint szerettem volna, de mar nem szakadtam meg. Nyugodtam befejeztem minden projektet, megtanitottam az ottaniakat, hogy mikent mukodnek az exceleim, es konnyes bucsu utan otthagytam a kedvenc iroasztalomat. Talan a kilatas fog a legjobban hianyozni, mert az pazar volt!

A sorban kovetkezo esemeny szilveszter volt. Mielott kijottem volna, azt gondoltam, hogy tutira a Times Sq-en akarok szilveszterezni, de aztan meggondoltam magam. Kezdjuk azzal, hogy a mindenki altal csodalt gomb, ami leereszkedik ejfelkor nem is olyan nagy. 2, egy haz tetejen van 30 emelet magasban, es kb 15 metert ereszkedik ossz-vissz. 3, annyi ember van ott, hogy kb 20 haztombnyi tomeg van. Ha meg ennyi nem tantoritott volna el, akkor csak ugy latnad a gombot, ha egyvonalban vagy vele. Ergo, TV-bol sokkal latvanyosabb! Mi delutan elsetaltunk arra, es mar akkor a hardcore Times Sq-esek (vagy inkabb akik eletukben eloszor mennek ki) mar ott szorongattak a korlatot az elso sorban. Az biztos jo latvany, hogy minden reklam villog, mes irja hogy BUEK, de nem biztos hogy meger 3-4 ora alldogalast az esoben es hidegben. De vhogy igy nezhetne ki, ha a kozelben allsz - video. Ezert inkabb mi a Hofiek irodajaban kezdtunk az alapozast. A terv az volt, hogy kinezunk ejfel kornyeken, de csak nagyon lassan jott ossze a banda, es elegge belemerultunk a beszelgetesbe. Vegul a CNN-en neztuk meg az ejfeli ujjongast, es csak 2 fele mentunk el a Hofiektol. Igy se volt rossz, de talan legkozelebb mashogy is lehet majd csinalni. Ha nem csoporgott volna az eso, talan ki is megyunk hamarabb a Times Sq-re... Nem kell aggodni, nem csak ilyen unalmas volt a szilveszter este, mert voltak meg kalandok, de ezeket majd szemelyesen elmeselem aki kivancsi ra, mert nem kell a nagy vilag ele tarni!:) Meg a vegen oda lenne a renomem...
A szilveszter es a potszilveszter nehany emlekezetes momentuma (a tobbi FB-on elerheto):



Hat roviden ennyi volt az elmult par het tortenese. Annyira nem volt esemenyekben bovelkedo, mint az utazassal teli idokben, de az igazat megvallva mar keszultem a januarra. Most hogy mar befejeztem a munkat, es hetfon kikoltoztem az alberletbol, utnak is indultam. Apropo koltozes, hat egy "kicsivel" tobb cuccom van, mint kellene.:) Sajnos a posta mar nem szallit hajoval haza, igy mas megoldas utan kell neznem, ha nem akarom kidobalni a cuccaimat egy reszet. Ha valakinek van hasznalhato otlete, hogy mikent lehet hazakuldeni normalis aron ruhakat, akkor varom!

Igyekszem a Road trip alatt idegesito fotokat feltolteni, arrol hogy mennyire szenvedes es milyen rossz dolgom van. Valamnit beszamolni rola, hogy merre is jarok. De a facebook-ot tutira fogom update-lni.
Nem tudom kozzetettem-e, de ha nem akkor mondom, hogy januar 26an erkezem haza Bp-re. A welcome partyt idopontjat meg infoit majd kozzeteszem!
Hogy rajoskodjak, elmondom hogy ezt a bejegyzest a Boston es New York kozotti buszuton irtam, ahol wifis buszok jarnak es potom 15 dolcsiert visznek el egyik helyrol a masikba. Mar varom, hogy otthon is volanbuszrol netezzek, meg irjuk a Magyarorszagot bejarom cimu blogot! :)
Hamarosan talalkozunk a jo kis magyar valosagban, es ott talan mar nekem sem lesz akkora a pofam mint innen kintrol!:D

5 megjegyzés:

Tinkmara írta...

Nem is tudom, mit mondjak. :( Írsz blogot továbbra is?
Vigyázz nagyon magadra!

akos írta...

welcome buli rulez!!!!!!

Áki írta...

Tinkmara!
Igyekszem vigyazni magamra. Az utazasrol meg irok blogot (2 het), de aztan a Makiamerikaban blog nyugdijba vonul.

Tinkmara írta...

Azért feltétlen hagyd itt a blogot, "látogathatóan". :) Olyan sok okosság, tapasztalat van benne. Rengeteg fiatal jön-megy, rád talál, elolvassa a blogot, tanul belőle...
Meg nem fiatalok is. ;)

Áki írta...

Nyugi, megmarad a blog az utokornak!:)