2008. november 25., kedd

Irany Chicago+Thanksgiving

Vasarnap este atestem az elso igazi amerikai Thanksgiving, vagy mondhatom magyarul is, hogy Halaadas vacsoran. Ez egy templomban volt, es voltunk vagy 250-300an.
Igen-igen, en is meglepodtem, hogy templomba megyunk kajalni. Europai gyerek leven az otszaz eves, puritan, egyszeru templomokhoz vagyok hozzaszokva. A masik ami miatt aggodtam, hogy talan valami HIT-gyulis-fele rendezveny lesz, ahol majd mindenki egymast atolelve fogja enekelni a "O HAPPY DAY"-t. Szerencsere nem ez volt, mert nem volt sok predikalas se, es ha jol emlekszem csak ket szamot enekeltek el egesz este. A templom kb 10 eve epulhetett, es nagyon jo allapotban volt. Es persze nem a szoszekrol magyarazott a pap es a bibliabol olvasgatott, hanem keszitett egy powerpoint-os prezit(ha otthon is ilyen, akkor bocsi, de nem surun jarok templomba).

A varosban rengeteg templom van, kb 500 meterenkent egy. Egyik havertol hallottam, hogy 24 kulonfele egyhaznak van tempoloma Bloomington-ban. Tiszta orulet! Mar hivtak misere, de eddig ellenalltam. Meg magyarok is probaltak ravenni, hogy tok jo vasarnap reggel 9re misere menni. Az eredmenyt gondolom ki tudjatok talalni mi lett (ott nincs ingyen kaja) :)

De mivel ingyen kaja volt, es jo bulinak igerkezett, ezert elmentem, es tok jo volt. Kb 8-10 fos asztalok voltak, es minden asztalnak volt egy hazigazdaja (vagy hazaspar), akik vendegul lattak a kulfoldi diakokat. Az en asztalomnal egy huuszoneves hazaspar volt, akikkel tok jol elbeszelgettunk. Nagyjabol 200 voltunk kulfoldiek.
Nagyon nem untatlak titeket a menu leirasaval, mert biztos tudjatok, hogy ilyenkor pulykat esznek, krumplival, zoldsegekkel, es tok tortaval (talan a kep nem a legjobb, de finom volt).

Vegre eljott a szunet!!!!
Szerdatol hetfoig nincs suli, ugyhogy irany Chicago. JEAH!!!
Kocsi, szallas lefoglalva, terkepek, latnivalo kinyomtatva, whisky megveve, bankkartya feltoltve, ugyhogy nagy meglepetes nem erhet!

Szombat estig ott leszek, ugyhogy valoszinuleg nem fog frissulni par napig a blog!

Happy Thanksgiving!!


















4 megjegyzés:

akos írta...

Ez az eddigi legjobb bejegyzés szerintem!!! Gratula!!
A világító kereszt meg a műanyag tányérra kipakolt "ünnepi" kaja minimum vicces!!!
Tegnap voltunk a Geriéknél, a purdéval minden rendben, hatalmas, és folyamatosan kajálni akar - ami nekem nagyon szimpi :) Igazi Mácsó lesz belőle!!!!

akos írta...

Csikágóban találkoztál a Jordannel?????
:)

akos írta...

Mi a helyzet a munkakereséssel?
Voltál már interjún? Kaptál már ajánlatot?

Áki írta...

Munkakereses folyamatban, eddig csak el lettek kuldve az anyagaim a cegekhez. Valoszinuleg jovo heten lesz vmi info, hogy tudok-e meg elmenni interjura amig itt vagyok.