2009. április 22., szerda

Hetvege Akossal meg Anitaval

Mar elegge vartam a hetvege, hogy megerkezzenek elso latogatoim otthonrol. Elore leadtam a rendelest, hogy mit szeretnek kapni, de tulszarnyaltak a kivansagaimat. Bator dolog volt, mindent kihozni, amit kertem, de szerencsere nem kaptak el oket a morcona hatarorok. Ime a szeretetcsomag, amit kaptam. Koszi erte Akoseknak, meg Anyunak!!

Akos tengeriherkenytyu orult, igy pentek estere nem is volt mas valasztasom, mint hogy homart fozzunk. Na jo, engem se kellett sokat gyozkodni, hogy ez legyen a vacsi. Mikor vegeztem a meloval, osszefutottunk a kikotonel es elmentunk megvenni a vacsoranakvalot. Elvittem oket a helyi szupermarketben, ahol teljesen meg voltak illetodve, hogy mennyi minden, es mekkora kiszerelesben kaphato. Gondolom a turajuk vegen be is vasarolnak mindenbol egy rakattal.:)

Es jottek az elmaradhatatlan homarral jatszom, fotozzatok le kepek. Garantalt iwiw-esek, valami vicces alairassal.

Anita talalt egy nagyobbat es mosolygosabbat is!


A hatterben Bryan a lelkes magyar tanitvanyom van, aki athivott egy igazi amerikai sutogetos hamburger partyra. A tarsasag inkabb volt mondhato volt szovjet blokk allamaibol osszeverodott bagazsnak, mint amerikainak, mert Bryan felesege feherorosz, es a barataik kozul is volt ott lett, litvan, ukran meg talan orosz is. Most hogy megkapta Bryan a magyar-angol kisszotarat es egy magyar nyelvkonyvet, lehet hogy tenyleg kell tanulni is a szokasos heti talalkozasunk alkalmaval, es nem csak sorozni fogunk eljarni.:(
Kozos fotot persze kellett kesziteni, es lehet majd otthon mutogatni, hogy van amerikai haverom.

Egyutt a csapat Portsmouth belvarosaban.
Akos masik vagya volt a horgaszat. Sajnos a homar szezon meg nem indult el, ezert rakhalaszatra nem tudtunk elmenni. Amde az egyik lakotarsam, Brett, jar horgaszni es elvitt minket egy kisebb patakhoz. Szepnek szep volt, es nem is volt messze, de eletnek semmi jele nem volt. Se hal, se vizinoveny, se beka, talan ha egy vizipokot lattam a ket ora alatt. Azert nekem nagyon bejott mert meg sose probaltam ki ezt a fly-fishing-et, ami magyarul mulegyezes. Ez az a fajta horgaszas, amikor lobalod a botot, es csak harmadik negyedik lenditesre engeded el a damilt, ami kb 5 meternel messzebbre ugyse repul el. Ennek ellenere lelkesen dobaltam, es a vegere egesz jol bele is jottem. Talan amig itt vagyok Portlandbe meg elnezek egyszer-ketszer horgaszni, hatha vmi jo kis pisztrang akad a horogra.



A mesterhorgasz
es aki altalaban csak a sorozesben segit, de most aktivkodott is.

Kihagyhatatlan fototema. Ennyi disztarcsat reg lattam egy helyen. Az egesz haz minden oldalrol tele volt aggatva ezekkel a muanyag vackokkal. Isteni lehet a szomszedjanak lenni. En is kelnek minden reggel hatszaz disztarcsa latvanyara...

A shopping sem maradhatott ki a programbol. Remelem mire hazamegyek mar otthon is megveti a labat ez a nagyszeru uzlet. Egyenlore meg csak Angliaban van, de bizakodom. Melohelytol ket percre van, igy megesett mar az is, hogy ebedszunetben kimentem oltonygatyat venni. Bunos hely, mert sose tudok vasarlas nelkul kijonni.

Mikor szombat este hazaertunk Bryan-tol, Akoseknak alkalmuk volt megismerni kedves lakotarsamat Samantha-t. Hangosan nem akartunk rohogni, de eppen a hajat vagta egy esokabatban, es keszult az esti buliba. Ebben ment ki a kb 5 fokban. Eleg egyedi szett mit ne mondjak!! De azert nem bantom, mert rendes volt es atadta a szobajat Akoseknak mind a ket ejszakara. A bulija amugy jol sikerult, mert annyira beivott, hogy ezt elfelejtette, es idejott nem pedig a ket sarokra levo masik apartmanjaba. Szerencsere nem tort be Anitaekhoz hajnalok hajnalan, hanem bezuhant az egyik kanapera.

A vegere egy foto a ket jobaratrol!!!
Koszi meg egyszer Akos es Anita, hogy meglatogattatok es tovabbi jo utazgatast kivanok!!!!!!!!!!!!

2 megjegyzés:

akos írta...

Nagyon szuperjól éreztük magunkat, köszönjük szépen a vendéglátást még egyszer!!!!!

Juhizs írta...

"7 határon át" kivitetted magadnak (1.sz.fotó...) a Librit... :-) hát, Te tudod... ;-)
:-) :-)