2009. október 18., vasárnap

Vegre egy NBA meg egy NFL meccs, es Rostaek latogatoban

Az elozo heten kicsit adtunk az amerikai sportoknak, es mivel Rosta baratom is nagy sportrajongo, igy elmentunk egy-ket esemenyre. O amugy Dublinbol jott el latogatoba, es par napot itt toltott Jola-val New Yorkban.


A sportos hetvege kezdodott egy eloszezonos Knicks meccsel a Madison Square Gardenben pentek este. Ez nem volt betervezve, mert csak vacsorazni mentunk el arra a kornyekre, de mikor setaltunk a metrohoz, mondta Rozi, hogy ma este van a Knicks-Jets meccs, es kerdezzuk mar meg, hogy mennyi a jegy. Mar ment az elso negyed, mikor a stadionhoz ertunk, es par feka arulta a jegyeket. Eloszor kezdte, hogy 30 dollar egy jegy, csak kar hogy eszrevettuk, hogy 25 volt rairva. Na mindegy, de azert jo probalkozas volt baratom!:) Rovid alkudozas utan 20 dollarert bementunk fejenkent. Lehetett volna olcsobb is, de sajna nem volt apronk, es persze uzer baratunknak meg nem volt csak egy 10ese visszajaroban az 50esbol. Azert meg 20 dolcsit is megert a jegy, hogy bemenjunk a Madison Sq-be. Mostanaban se a Knicks se a New Jersey nem egy veretes csapat, es ennek megfeleloen is jatszottak. De nehogy az jojjon le, hogy mennyire szar dolgom van, hogy bena fakezueket kell neznem a Gardenben.:) Mar javaban ment a negyed mire beertunk, igy felultunk egy kozepmagasan levo helyre, es onnan kovettuk a meccset. Sajna csak kb felhaz volt, de azert igy is ment a show rendesen. Legnagyobb meglepetesunkre felido korul odajon hozzank egy foszer, hogy menjunk utana. Elso gondolatom az volt, hogy hogy a banatba szurta ki, hogy nem oda ultunk ahova a jegyunk szolt? Na de csak jo fej volt, es leultetett minket egy 110 dollaros helyre. Kb a sarokban voltunk es a palankkal egymagassabnak ultunk. Fasza kis hely volt, csak hat nem volt egyikunknel sem fotogep, igy nem tudtuk megorokiteni a meccset. De itt megtalalod az osszefoglalojat!



Tul vagyok az elso kosarmeccsen NY-ban, aminek oromere gyorsan meg is vettem a kovetkezo jegyemet. Ez december elsejere szol, amikor a Phoenix-szel jatszik a Knicks. de ugy erzem, hogy fogok meg oda menni maskor is, es meccsnapokon sanszos, hogy a happy hour kocsmakbol kiterve megkeresem a jegyuzereket, es pofatlanul elkezdek veluk alkudozni jegyekert (ja es viszek kiscimletu penzt, hogy ne kelljen az apro miatt tobbet fizetnem). Ebben szerencsere jo partnerre talaltam Hofi szemelyeben, igy majd nyomatjuk a meccseken ezerrel a Go Knicks-et!:)



A masik sportesemeny a New York Jets vs Buffalo Bills NFL meccs volt. Meg nem voltam amerikai focimeccsen (ugye emlekeztek az ominozus Cleveland-i "repulolekesos" sztorira?), igy nagyon vartam, hogy menjunk, ha mar minden amerikai meg van orulve ezert. Jegyeket elore megvettuk egy honapja (nagy hiba volt, mint utolag rajottunk), es mentunk ki vasarnap delutan New Jerseybe a Giants stadionhoz. Az ido nem volt tul kegyes hozzank, es mivel a kollegaktol hallottam, hogy nyitott es jo szeles a stadion, ezert feltoltottem a ketdekas laposuvegemet jo kis hazai meggypalinkaval, es mentunk a meccsre. A vonatozas alatt mar joparszaz enyhen illuminalt egyennel talalkoztunk, akik rendes amerikai modjara barna zacsibol ittak a sort. De egyik sem tepte meg szaggatta szet a vonat berendezeset, mint amit otthon megszokta volna egy jo kis meccs elott. Sot meg a kalauznak oda is adtak a jegyeket, es nem kuldtel el melegebb eghajlatra sem. De kb eddig tartott a jokedvem, mert aztan jott egy szamomra felfoghatatlan szabaly.

Tilos barmilyen retikulnel (remelem igy irjak) nagyobb taskat bevinni, es nincs sehol csomagmegorzo. Mi van??? Ennyire gyoker szabaly a vilagon nincsen!!! Eddig voltam a US Openen, vagy a Knicks meccsen, es mindenhol volt csomagmegorzo. Raadasul a jegy hatuljara nem is volt rairva. Persze volt ertelme vitatkozni az IQ bajnok biztonsagissal. Inkabb Roziekkal hatrebb mentunk 50 metert, es megprobaltuk kabat alatt becsempeszni a kipakolt taskainkat. A legjobb az volt, hogy kozben megkerdeztem egy rendort, hogy mi a feneert van ilyen barom szabaly, es hogy mit csinalhatunk a taskainkkal. Erre mondta, hogy szerinte is barmok, es hogy nonsense ez a szabaly, de probaljuk meg begyurni a ruhank ala, hatha nem veszik eszre. Nekem nem jott ossze, de a masik ket taska bekerult. A paleszt nem szurtak ki, akkor lettem volna igazabol merges!:)

Szoval mondta John, hogy hagyjam ott a mellette levo taskakkal tele levo kontenerben. Kerdem en, hogy meccs vegen itt lesz-e, hogy megkeressem? Valasz: dehogy, el kell oket szallitani, mert terrorista veszely vagy, meg mi egymas. Aha, inkabb kell nekik a zsebpenz ebayrol, es a sutyerakok osszegyujtik utana.

Ravasz magyar modjara inkabb a toluk 50 meterre levo kontenerbe raktam a jo kis hatizsakomat, mert biztam benne, hogy azt csak nem fogjak a meccs vege elott kiuriteni. Persze megint motozas, mert a szabaly az szabaly!



Vegre benn voltunk. Stadion majdnem tele, kb 65-70 ezer nezo, es jo kis hangulat, meg rohadt hideg! Hat ezek se fogjak megnyerni a Superbowl iden, de azert jo volt ilyen esemenyt is kipipalni a listamrol. Az nekem nem tunik tul izgalmasnak, hogy 5 masodperc akcio utan 2 percig all a jatek, es ez megy 4 oran at. Masik sokkhatas az volt jo ertelemben, ahogy szidtak a birot. Nem a rokonok felemlegetese volt, es hogy melyik testreszet hova rakna neki, hanem hogy kimerult abban, hogy "te hulye nem latsz, az benn volt...". Akit erdekel, ennek a meccsnek is megvan az osszefoglaloja itt .

Itt mar nalam volt a fenykepezo, igy keszult par kep is, csemegezzetek!







A regi jo padtars, es Jola!














A meccset az addigi ligautolso, gyozelem nelkul allo Buffalo nyerte ezzel a 42 yardos mezonygollal hosszabbitasban. A vegeredmeny 16-13 lett a Buffalonak.



A kiurult stadion.





Kifele menet biztam, hogy meglesz meg a taskam, de keves eselyt adtam neki. Szepen araszolunk ki a tomeggel, veszek egy pillantast a kontenerre, es latom, hogy valaki epp szemet vetett a taskamra. Meglepo modon tiszta maradt, es nem lett dzsuvas sem a sok szemettol. Gyorsan kikaptam a haversrac kezebol, mondvan hogy ez az enyem vazze, aztan mentunk is a dolgunkra! Szegeny krapek meg se mukkant, igy eleg konnyen ment a dolog. De azert megis kapja be a Jets, hogy ilyen kocsog szabalyokat hoz. Ha meg nem vihetsz be taskat, akkor rakjak oda egy rohadt csomagmegorzod. A 100 dollaros atlagjegyarbol fussa mar egyre!!!


Na azt hiszem kimergelodtem magam, es tobbet nem is megyek a Giants stadionba! Inkabb NBA meccs, mint ezek!:)) Ne is mondjatok, szar lehet hogy ilyen gondjaim vannak...


Ha mar ilyen sport temaju lett a post, akkor becsempeszem a Lloyds-os kosarcsapatrol szolo hireket is. Egesz jol sikerult bejatszanom magam a csapatba, szinte mindig kezdo vagyok es jo sokat jatszom. A csapat kezd egesz jol osszeallni, es van par futobolond es rugolabu jatekosunk is. A mostani merlegunk 5 gyozelem es 1 vereseg, amivel tuti rajatszasban vagyunk mar. Egy meccs van meg az alapszakaszbol, aztan jon novemberben a rajatszas. Nagyon remelem, hogy jo messzire eljutunk, mert egesz kiraly kis nyeremeny van a ligagyoztesnek, de ez meg odebb van egy kicsit.

1 megjegyzés:

akos írta...

Igazán jöhetnének már az új hírek!!!
Vagy elvágták a netet Amerikában???